Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Megszólalt Putyin, elmondta, mire készül a háború után

Hirdetés

Erős és szuverén Oroszország nélkül nincs globális stabilitás – erről beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden videóüzenetben egy konferencián.

Kedden tartott konferenciát az Orosz Népi Világtanács Szocsiban, amelyen Vlagyimir Putyin is megszólalt videóüzenet formájában, írja a Reuters. Az orosz elnök emlékeztetett:

Oroszország nem pusztán nemzetállam, hanem ennél jóval több: civilizációs állam, amelynek küldtetése van a „kivételességet” hirdető országok megállítását illetően.

Hirdetés

Ezzel az Egyesült Államokra utalt, amelynek terjeszkedését és globális befolyásának kiterjesztését nagyban segítette az „amerikai kivételesség” (american exceptionalism) ideológiája. Az orosz elnök hozzátette:

Napjainkban nemcsak Oroszország, hanem az egész világ szabadságáért is harcolunk (…) Országunk az első vonalban küzd egy méltányosabb világrendért. Továbbá szeretnék emlékeztetni: erős és szuverén Oroszország nélkül nincs tartós globális stabilitás

– húzta alá Putyin elnök.

Hirdetés

Szerinte a kollektív Nyugat nyíltan ellenséges magatartást képvisel Oroszországgal szemben, amit az is bizonyít, hogy egyre erőteljesebbé kezd válni Nyugaton az egységes orosz nemzetállam „dekolonizációjáról” szóló narratíva, vagyis a liberális média igyekszik az orosz nemzet szerves részét képező kisebbségeket elnyomott etnikumokként feltüntetni, felszítva ezzel körükben a szakadár eszmeiségeket.

Nyíltan beszélünk arról, hogy omladozik a Világhegemón [az Egyesült Államok] diktatúrája. Mi ezt látjuk és mindenki más is látja. Megvadult és ahogy a mondás tartja, ön- és közveszélyessé vált.

– mondta Putyin.

Hirdetés

Forrás: Origo

Hirdetés