Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: egyszerre több NATO felszerelést semmisítettek meg az orosz erők

Hirdetés

Az orosz csapatok közösségi médiában megjelent videója szerint több, nyugatról szállított ukrán páncélozott járművet semmisítettek meg Kijev megakadt ellentámadása során.

Kedden késő este több orosz Telegram-csatorna is közzétett egy levegőből felvett videót, amely egy Bradley harcjárművet ábrázol, amely orosz csapatok ellen harcol. Az összecsapás állítólag az Oroszországhoz tartozó Donyecki Népköztársaságban, az Avdejevkától északra fekvő Stepove közelében történt, amely 2014 óta a frontvonalon van. Nem világos, hogy pontosan mikor történt az incidens.

Hirdetés

A páncélos egység, amely gyalogsági támogatás nélkül tevékenykedett, főágyújából özönvízszerű tüzet nyitott a romok között fedezéket kereső orosz katonákra. A videón ezután látható, amint ugyanez a jármű megpróbálja elhagyni a területet, és találat éri, ami után felrobban. A Vojenneje Obozrenije (Katonai Szemle) nevű Telegram-csatorna azt állította, hogy a Bradley-t egy orosz FPV drón találta el, miközben visszatért az ukrán állásokba.

A videón ezután több megsemmisültnek tűnő NATO-páncélozott jármű látható, amelyeket nyilvánvalóan az ukrán csapatok hagytak magukra. A nagyított felvételen látszólag több további Bradley, valamint legalább egy német gyártmányú Leopard harckocsi is látható. Bár nem világos, hogy mikor semmisítették meg ezeket a páncélosokat, a Lost Armor, egy katonai elemző portál ugyanerre a helyszínre mutatott rá.

Hirdetés

A térség általános helyzetét kommentálva a Telegram-csatorna Stepove-t kulcsfontosságú közúti csomópontként jellemezte, megjegyezve, hogy a település feletti ellenőrzés lehetővé tenné az orosz csapatok számára, hogy elvágják az Avgyejevkában lévő ukrán csapatok ellátását.

Közben az ukránbarát amerikai székhelyű Institute for the Study of War (ISW) nevű amerikai agytröszt hétfőn elismerte, hogy az orosz csapatok “megerősített előnyöket” értek el Avgyejevka közelében, különösen Stepove térségében.

Az új harctéri felvételek emblematikusak abban, hogy Ukrajna főparancsnoka nemrég elismerte, hogy az Oroszországgal folytatott konfliktusban a frontvonal patthelyzetbe került.

Hirdetés

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is azt mondta a hónap elején, hogy “az újfajta NATO-fegyverek szállítása ellenére a kijevi rezsim vesztésre áll”.

Emellett Ukrajna veszteségeit több mint 90 ezer katonára és közel 600 harckocsira és 2000 páncélozott járműre becsülte az ellentámadás kezdete óta.

Az elmúlt hetekben az orosz média rendszeresen közölt felvételeket a nyugatiak által szállított, megsemmisített ukrán haditechnikai eszközökről, főként a front déli szektorából. Számos nyugati médiaorgánum is megerősítette, hogy az offenzíva súlyos áldozatokat követelt az ukrán páncélosok és élőerő tekintetében is.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés