Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A Soros-féle Amnesty vezetőjének rokona állhat a számlagyár mögött

Hirdetés

Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére lehet az az ügyvéd, akire a napokban csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy hatalmas méreteket öltő számlagyár működésével kapcsolatban – hívta fel a figyelmet a Mandiner. Úgy tudni, a praxisától eltiltott ügyvéddel szemben üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

A Mandiner egyik olvasója hívta fel a portál figyelemét arra, hogy a pénzügyőr nyomozók akciójáról készült felvételen szereplő ügyvéd nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére. A Mandiner szerint ezt a feltételezést támaszthatja alá, hogy a NAV közleménye szerint az ügyben letartóztatott férfi 37 éves és Vig Mór is 1986-ban született. Az ügyvédi kamara nyilvántartásában Vig Mór neve mellett az a bejegyzés szerepel, hogy státusza törölt, ügyvédi igazolványa érvénytelen.

Az üggyel a Pesti Srácok is foglalkozott: az eddigi adatok szerint a jogász olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat. Úgy tudni, a számlák mögött tényleges gazdasági tevékenység nem mutatkozott, a dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt. A férfi irányítása alatt álló gazdasági társaság teljesítés nélküli számlákat fogadott be, számlákat állított ki, banki tranzakciókkal, valótlan nyilatkozatok benyújtásával manipulálta a pénzügyi ügyleteket.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés