Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A vihar kettétépte Kijevben Ukrajna legnagyobb zászlaját

Hirdetés

Kijevben a vihar kettétépte Ukrajna legnagyobb zászlaját – jelentették hétfőn a városi hatóságok. A nemzeti jelkép annak ellenére megsérült, hogy félárbocra eresztették, hogy megvédjék az erős széltől.

Az ukrán főváros hivatalnokai a Telegramon jelentették be, hogy az ország legnagyobb zászlajának megrongálódott részét már eltávolították az árbocról. Azt ígérték, amint az időjárás engedi, új zászlót vonnak fel.

A zászlórúd és maga a zászló is a legnagyobb Ukrajnában, az árboc 90 méter magas és 32 tonnát nyom. A zászló 16 méterszer 24 méteres.

A közösségi média felhasználói képeket is közzétettek a szakadt zászlóról, amely az árbocon lógva látható, láthatóan a sárga és kék részek közötti varrásnál elszakadva.

Hétfőn súlyos hóvihar érte el Ukrajnát, a hatóságok szerint több mint 2000 település maradt áram nélkül, és több mint egy tucat utat kellett lezárni.

Hirdetés

A Fekete-tenger mentén az erős szél az oroszországi Krími Köztársaságban is jelentős károkat okozott. A helyi hatóságok szükségállapotot hirdettek, mivel közel 500 ezer ember maradt áram nélkül.

A viharban vasárnap akár 144 km/órás széllökések is végigsöpörtek a félszigeten, legalább egy ember meghalt, és 10 lakos megsérült. Emellett mintegy 500 tengeri állat pusztulását okozta a szevasztopoli kikötőváros egyik akváriumában.

Hirdetés

Hirdetés