Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev: az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás elkerülhetetlenül a végéhez közeledik

Hirdetés

Washington hamarosan felhagy a Kijevnek nyújtott támogatással, mivel túl sokat költ rá, de a harctéren kevés vagy semmi haszna nincs – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

“Az amerikai törvényhozók kisiklatják az izraeli és ukrán katonai kiadások idei finanszírozását. Az okok technikaiak és… nem egészen technikaiak” – írta Telegram-csatornáján a volt orosz elnök.

“Míg Izrael esetében az ok nyilvánvalóan technikai, hiszen ez az ország fontosabb az amerikai kongresszus számára, mint a sajátja, addig az ukrán rezsim esetében minden bonyolultabb” – írta Medvegyev, felhívva a figyelmet arra, hogy “az Egyesült Államok könnyen leírja a kegyenceit, amikor azok használhatatlanná válnak”.

Hirdetés

Medvegyev előrejelzése szerint Ukrajnával pontosan ez fog történni.

“Ennek nem csak az az oka, hogy a republikánusok és a demokraták az amerikai elnökválasztás előestéjén egymásnak feszülnek. Egyszerűen elegük van: ezek a kegyencek mamutpénzeket emésztenek fel, virágzik a lopás, és a harctéren semmit sem sikerült elérni” – magyarázta.

“Emellett az izraeli-palesztin válság is kirobbant. Röviden összefoglalva: ennek a szabadlábon lévő gazembernek a támogatása elkerülhetetlenül a végéhez közeledik” – zárta Medvegyev.

Hirdetés

Elismerte, hogy Washington támogatása nem fog egyik napról a másikra elfogyni.

“Még több pénzt fognak elherdálni, még több skizoid retorika következik a demokráciáról, bombasztikus biztosítékok a közelgő győzelemről, hamis ígéretek a szövetséges kapcsolatokról örök időkre, és így tovább és így tovább. De a helyzet világos: közeledik a pillanat, amikor egy újabb amerikai bábu süllyed a feledés homályába” – hangsúlyozta.

“A probléma az, hogy ez a banderista még nem jött rá, hogy ki is ő valójában” – tette hozzá Medvegyev.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés