Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Frappáns választ adott az orosz külügyminiszter a szemtelenkedő német újságírónak

Hirdetés

Sajtótájékoztatón oktatott ki egy német riportert Szergej Lavrov, a Külügyminiszterek Tanácsának észak-macedóniai ülése után.

A Deutsche Welle német kiadásának újságírója oroszul szólította meg Szergej Lavrov orosz külügyminisztert a Külügyminiszterek Tanácsának észak-macedóniai ülését követő sajtótájékoztatón.

A diplomata beszéde során közömbösnek nevezte a csúcstalálkozó eredményét, a német újságíró azonban félreértelmezte az orosz miniszter szavait.

Hirdetés

A Lavrovot megszólító riporter elferdítette a külügyminiszter kijelentéseit, azt sugallva, hogy az orosz politikus nem hisz az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) jövőjében.

Az orosz külügyminiszter válaszul arra kérte a lányt, hogy idézze helyesen.

Tudom, hogy Németországban szokás, hogy a kormány tagjai mondják meg az újságíróknak, hogy mit írjanak. Mi egy kicsit tiszteljük az újságíróinkat, a fantáziájukra bízzuk, hogyan adják elő a sajtótájékoztató eredményeit

Hirdetés

– mondta Lavrov, amire a riporter is válaszolt.

Ez nem igaz, senki sem mondja meg nekünk, hogy mit írjunk – ellenkezett oroszul az újságíró.

Lavrov az EBESZ megőrzésének esélyeiről szólva azt mondta, hogy szerinte egyre nagyobb az esélye annak, hogy az EBESZ nem marad meg.

Hirdetés

A szervezet jövőjével kapcsolatos legfontosabb érzés, amely a csúcstalálkozó után megerősödött benne a közöny.

Megnőttek az esélyek, de nem az EBESZ megőrzésére. A szervezet már olyanná vált, hogy nekem például közömbös, mi lesz vele a továbbiakban – mondta Szergej Lavrov.

Forrás: Origo

Hirdetés

 

Hirdetés