Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Soros-pénzek állnak Trump újraválasztásának szabotálása mögött

Hirdetés

A demokrácia megmentésének nevében támadják a demokráciát – írják Trump támadása kapcsán.

Ahogy arról portálunk is beszámolt róla, Maine állam legfőbb választási tisztviselője úgy döntött, hogy Donald Trump nem indulhat jövőre Maine államban az elnökválasztáson.

Az esettel kapcsolatban Alex Gutentag azt írja a Public substacken, hogy az amerikai demokráciát ma nem Trump, hanem azok fenyegetik, akik megpróbálják megtagadni az amerikai emberektől a jogot, hogy az általuk választott jelöltre szavazzanak.

Hirdetés

A Trump elleni jogi hadjárat középpontjában Polgárok a felelősségvállalásért és etikáért Washingtoban (CREW) nevű szervezet áll. A CREW nyíltan pártpolitikai programmal rendelkezik, és Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától (OSF) kap támogatást az írás szerint. Soros volt Joe Biden egyik legnagyobb adományozója 2020-ban és a demokraták legnagyobb adományozója a 2022-es félidős választásokon.

Az olyan Trump-ellenes szervezetek, mint a CREW, azt állítják, hogy függetlenek, és nem a Biden-kormányzat nevében járnak el. A CREW elnöke, azonban jelenleg a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) tanácsadó testületének aktív tagja. De vannak további átfedések is a Nyílt Társadalom Alapítvány és az állami szereplők között. Rosa Brooks, a Védelmi Minisztérium (DOD) volt tisztviselője az OSF különleges tanácsadója volt, mielőtt megszervezte az Átmeneti Integritási Projektet (Transition Integrity Project, TIP), amely Trump győzelme esetén a 2020-as választási eredmények aláásásának módjait tervezte előre.

Gutentag szerint ez határozottan arra utal, hogy az OSF és a CREW

Hirdetés

demokrácia elleni támadása része egy nagyobb tervnek.

Kormányzati szerveket, nonprofit szervezeteket és „köz és magán partnerségeket” használnak arra, hogy a cenzúrát és demokráciaellenes tevékenységüket magánszervezeteken keresztül folytassák. Ezek a csoportok látszólag függetlenül működnek, de egy összehangolt erőfeszítés részei, amelyet Soros, a hírszerzésen és a kormányzati bürokraták hálózatán keresztül támogat, amelyet néha „mély államnak” neveznek.

„Ezen erőfeszítések révén a kormánytisztviselők és a jól finanszírozott nem kormányzati szervezetek (NGO-k) a demokrácia megmentésének nevében támadják a demokráciát” – zárta bejegyzését Gutentag.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés