Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Süddeutsche Zeitung: A Fidesz Putyin trójai falova

Hirdetés

Orbán Viktor Oroszországot másolja – írta a Süddeutsche Zeitung a német lap bécsi tudósítójának, Cathrin Kahlweit kommentárjában, amelyben újra felsorakoztatják a hazánkkal szemben már unalomig ismételt balliberális toposzokat.

Kahlweit szerint a magyar miniszterelnök látszat-demokrata, és ezért jelenleg aggódva figyeli a belgrádi eseményeket, ahol a szerző szerint éppen „népfelkelés” folyik. Ami szerinte Magyarországon azért nem tör ki, mert „megtette a magáét” az ukrán- és nyugatellenes propaganda.

A szerző szerint az alacsony magyar életszínvonal tette lehetővé, hogy Orbán Viktor átalakíthassa az országban a demokratikus rendszert.

Hirdetés

A miniszterelnök a cikk írója szerint „szabadság- és Európa ellenes, és oroszbarát”, ráadásul még a nemzeti identitást is „túlhangsúlyozza”, amikor az 1956-os forradalomról és Trianonról beszél.

Ez utóbbi Kahlweitet a birodalmi múltat dicsőítő Putyinra emlékezteti. Valamint azt is kiemeli, hogy Orbán lépten-nyomon akadályozza az EU-s döntéshozatalt.

Az újságíró szerint az EU-nak mindenképpen „keresztül kell nyomnia” az Ukrajnának szánt segélycsomag elfogadását, hacsak nem akarja, hogy az uniós magyar soros elnökség alatt Fidesz Putyin trójai falova legyen.

Hirdetés

Az újságíró azt is kifogásolta, hogy Magyarország „szívesen látja” az orosz beruházásokat, és energiahordozókat is vásárol Oroszországtól.

VH

Hirdetés
Hirdetés