Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

New York Times: az USA nem lesz képes ellátni Ukrajnát Patriot elfogó rakétákkal

Hirdetés

Az Egyesült Államok hamarosan nem lesz képes folytatni a Patriot föld-levegő rakétarendszer elfogórakétáinak szállítását Ukrajnába – jelentette a New York Times a Fehér Ház és a Pentagon tisztviselőire hivatkozva.

“Az Egyesült Államok hamarosan nem lesz képes ellátni az ukrán Patriot-rendszereket elfogó rakétákkal, amelyek darabonként 2-4 millió dollárba kerülnek” – mutatott rá a lap.

December végén Anthony Blinken külügyminiszter jelentette be Ukrajna “utolsó” 2023-as katonai segélycsomagjának átadását 250 millió dollár értékben. Mint a Fehér Ház figyelmeztetett, ez kimeríti a Kijev támogatására rendelkezésre álló forrásokat. Nem lesz újabb fegyver- és lőszerszállítás, amíg a kongresszus nem hagyja jóvá a további finanszírozást.

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök Ukrajnának szánt segélykérelmét mindkét kamarának jóvá kell hagynia. A republikánusok ugyanakkor közölték, hogy addig nem támogatják a kijevi hatóságoknak szánt pénzösszegek kiutalását, amíg az elnök adminisztrációja nem változtat az amerikai határ védelmével kapcsolatos hozzáállásán.

Ennek eredményeként nem született kompromisszum, és a képviselőház téli szünetre vonult.

A nyugati média egyre többször írja, hogy az USA és az EU belefáradt az ukrán válságba, és csökkentik a kijevi rezsim támogatását. Az NBC tévécsatorna szerint amerikai és európai tisztviselők már az ukrán hatóságokkal tárgyalnak az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetséges következményeiről, beleértve azt is, hogy Ukrajnának mit kellene feladnia a megállapodás érdekében.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés