Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

„Öregítő maszkokat” árulnak Ukrajnában, melyekkel a férfiak megúszhatják a helyszíni elhurcolást

Hirdetés

Ukrajnában az interneten elkezdtek „öregember-maszkot” árulni, amely az eladók szerint megvédheti a hadköteles korú férfiakat attól, hogy nyilvános helyen idézést kapjanak, írja az Oroszországban és Ukrajnában egyaránt letiltott Strana nevű ukrán lap nyomán a Mandiner.

Az oldal képernyőfényképeket is közölt cikkében, ezeken az látszik, hogy 13600 hrivnyát, azaz 130 000 forintot kérnek a „professzionális maszkokért.”


A közzétett videókon, amelyeken a maszkot egy személyre helyezik, megállapítható, hogy meglehetősen valósághűnek bizonyul. Az egyetlen dolog, ami nem tőkéletes benne, az a szem körüli kontúr. A hiba elrejtésére az egyik hirdetésben az eladó a maszkkal együtt színezett szemüveget használt.

Hirdetés


Azt nem lehet megállapítani, hogy az eredeti cikkben szereplő videó tényleg Ukrajnában készült-e, vagy hogy tényleg valósak-e a képernyőfényképek, de a forrás hitelességét erősíti, hogy a Strana Ukrajna egyik legelismertebb, legnépszerűbb lapja volt, míg a Nemzetbiztonsági Tanács 2021-ben (először Ukrajnában) be nem tiltotta, 2022-ben pedig az orosz technológiai, kommunikációs és információs felügyelet lépte meg ugyanezt a háború kitörése után.

Forrás: Kuruc.info

Hirdetés
Hirdetés