Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin: az EU-nak nagyobb szüksége van Oroszországra, mint nekünk az EU-ra

Hirdetés

Oroszország igazi rugalmasságról tett tanúbizonyságot azzal, hogy nem engedett a külföldi nyomásnak – jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin elnök. Kijelentette, hogy Oroszország “önellátó ország”, amelynek gazdasága a szankciók ellenére is növekszik, miközben az EU-tagállamok nehéz időket élnek.

Az elnök az oroszországi Csukotka távol-keleti régió lakosaival folytatott találkozón tette megjegyzéseit. Putyint többek között arról kérdezték, hogy az Ukrajnával zajló konfliktus során milyen fenyegetéseket kapott egy helyi önkéntes csoport, amely az ország hadseregét támogatja.

Az elnök megjegyezte, hogy az oroszok rendszeresen kapnak fenyegetéseket külföldről, de “ez nem ijeszt meg minket”. Azt tanácsolta az EU-nak, hogy inkább a belpolitikai ügyeikre koncentráljanak.

Hirdetés

Gondoljanak magukra, hogy mit fognak holnap enni, mit fognak viselni” – mondta Putyin. “Mindannyiuknak rengeteg olyan problémájuk van, amelyek nem egyeztethetők össze a mi problémáinkkal“.

Még Európa vezető gazdaságai is nehéz időket élnek át. Mi növekedünk, ők pedig hanyatlásban vannak…

Mint kiderült, ők jobban függnek tőlünk, mint mi tőlük.

Hirdetés

Oroszország a világ legtöbbet szankcionált országává vált, miután 2022 februárjában hadműveletet indított a szomszédos államban. Számos nyugati állam több körben sújtotta Moszkvát átfogó büntetésekkel, a legutóbbi korlátozások az ország gyémántkereskedelmét célozták meg.

Bár Putyin nem emelt ki konkrét államot, kijelentése nyilvánvalóan az EU régi gazdasági nagyhatalmának, Németországnak a helyzetére utalt. A Bloomberg friss jelentése szerint, amely a német szövetségi statisztikai hivatal adataira hivatkozott, az ország valószínűleg recesszióba került, mivel az ipari termelés novemberben már a hatodik egymást követő hónapban zsugorodott.

“A kiábrándító novemberi termelési adatok és az üzleti várakozások közelmúltbeli romlása arra utal, hogy az ipar számára döcögősen indul az év” – írta a Bloomberg.

Hirdetés

Bár az ország gazdasága az év első negyedévében várhatóan valamivel jobb eredményeket mutat majd, később, 2024-ben még jobban visszaeshet – figyelmeztettek a Bloomberg közgazdászai.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés