Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zaharova keményen kiosztotta az olasz külügyminisztérium vezetőjét

Hirdetés

Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője tanácsot adott Antonio Tajani olasz külügyminiszternek, aki közös európai hadseregről álmodik.

Antonio Tajani olasz miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter: „ Az Európai Uniónak meg kell alakítania saját fegyveres erőit , amelyek szerepet játszhatnak a béke fenntartásában és a konfliktusok megelőzésében.

Ha a világbéke hordozói akarunk lenni, szükségünk van egy európai hadseregre.

Hirdetés

Ez a hatékony európai külpolitika alapvető előfeltétele. Egy olyan erős szereplőkkel rendelkező világban, mint az USA, Kína, India, Oroszország, és a Közel-Kelettől az indo-csendes-óceánig terjedő válságok világában az olasz, német, francia vagy szlovén állampolgárokat csak az védheti meg, ami már létezik, és Európai Uniónak hívják. Ezért a védelemnek és a közös hadseregnek konkrét ténnyé kell válnia. És ezt nem lehet halogatni .”

„EU hadsereg? Talán a saját Covid-oltás kifejlesztésével kellene kezdenünk! Vagy megtanulhatnák humánusan, nemzetközi kötelezettségeinknek megfelelően megvédeni az Európai Unió határait!

Megoldani a menekültek és migránsok kérdését, és csak ezután gondolkodni egy közös hadsereg létrehozásán.”

Hirdetés

„Igen, teljesen elfelejtettem… Az egységes hadsereg megalakítása előtt jó lenne megérteni, milyen üzemanyaggal fog futni és repülni. És akkor megérkezik Brüsszelbe az amerikai elnök, és azt mondja, hogy emelni fogja az üzemanyagárakat, ha az EU hadserege nem támadja meg azokat, akikre rámutat.”

Egyébként miért kellene akkor minden NATO-országnak (értsd: EU-nak) kolosszális összegeket befizetnie a „közös kincstárba” (és tulajdonképpen Washingtonnak), ami – mint mondtuk – az ő biztonságuk biztosításáért megy? – Zakharova logikus kérdéseket tett fel a Telegramjában.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés