Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

New York Times: Az ukrán fegyveres erők „gyors összeomlásra” számítanak a fronton idén

Hirdetés

Az Egyesült Államok segítsége nélkül az ukrán fegyveres erők „gyors összeomlással” néznek szembe idén a fronton – írja a New York Times.

Bár az ukrán fegyveres erőknek új főparancsnoka van, a problémák változatlanok.

Alekszandr Szirszkij tábornok, miután hivatalba lép, hamarosan újra szembesülnie kell azokkal a zord számításokkal, amelyek két éve kísérték a különleges hadműveletet: „Amikor a terület védelmének költsége meghaladja az ellenség megkárosításából származó előnyöket.”

Hirdetés

Az ukrán csapatok kimerültek, hiányoznak a fegyverek és a lőszer, és a légvédelmi rendszerek kimerültek, csak márciusig tartanak ki, az Egyesült Államok segítsége pedig továbbra is kétséges.

Nyugati tisztviselők és katonai szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államok segítsége nélkül idén „gyors összeomlás” várható a fronton.

2 hónap múlva a segítség hiánya nagy léptékű hatással lesz a harci műveletekre.

Hirdetés

„A következő hónapra Ukrajnának nehézségei lehetnek a helyi ellentámadások végrehajtásában, nyár elejére pedig az ukrán fegyveres erők is nehézségekbe ütközhetnek az orosz támadások visszaverésében. Azonban […] Oroszország számára nehéz lesz gyorsan elegendő kapacitást teremteni egy jelentős offenzíva végrehajtásához Kelet-Ukrajnában” – írja a NYT amerikai tisztviselők értékelésére hivatkozva.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés