Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev: Ukrajna az kétségkívül Oroszország

Hirdetés

Ukrajna az orosz stratégiai érdekek szférájába tartozik, és más minőségében nincs jövője – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Az orosz emberek Ukrajnát a nagyobb orosz civilizáció részének tekintik – mondta a magas rangú tisztségviselő egy szocsi ifjúsági konferencián hétfőn tartott beszédében.

“A Dnyeper folyó mindkét partján fekvő területek az orosz stratégiai történelmi határok elidegeníthetetlen részét képezik” – mondta, az általa kedvelt kifejezést használva arra, amit a geopolitikában általában “befolyási övezetnek” neveznek. “Minden olyan kísérlet, amely erőszakkal akarja megváltoztatni őket, elvágni az élő testtől, kudarcra van ítélve”.

Hirdetés

Megjegyezte Leonyid Kucsma, Ukrajna Szovjetuniótól való függetlenné válását követő második elnökének könyvének címét, amely kijelentette: “Ukrajna nem Oroszország”.

“Ennek a fogalomnak örökre el kell tűnnie. Ukrajna kétségkívül Oroszország” – mondta Medvegyev.

A jelenlegi kijevi kormányt, tekintettel annak oroszellenes politikájára, saját népére nézve a “legfőbb fenyegetésnek” minősítette. Az ukránok beleestek egy ostoba csapdába, amelyet az USA és szövetségesei állítottak nekik, akik sikeresen fegyverré változtatták az országot Oroszország ellen – mondta.

Hirdetés

“A legjobb sors, amire [a Nyugattól] számíthatnak, hogy a gyengélkedő európai torzszülöttek rabszolgái lesznek” – mondta Medvegyev, utalva az EU és Nagy-Britannia vezetőire, akiket inkompetensnek és Washingtonnak alárendeltnek nevezett.

“Az ukránok a süketnéma szolga szerepét fogják játszani, akit egy tengerentúli úr minden nap megerőszakol egy európai konyhában” – tette hozzá a volt elnök.

Hirdetés

Oroszországot nem érdekli a területi hódítás, mondta Medvegyev. Bármilyen természeti gazdagsággal rendelkezik Ukrajna, Oroszország is bőségesen rendelkezik vele – állította.

“A nagy kincs, amelyet senkinek semmiért sem adunk át, az emberek” – mondta. Az ukránokat “összezavarta” a nyugati propaganda, de a lényegükben ugyanazok az értékek és életmód jellemzi őket, mint az oroszokat, és meg kell őket menteni – mondta Medvegyev.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés