Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Biden most Észak- és Dél-Korea vezetőit keverte össze

Hirdetés

Biden újabb zűrzavart okozott azzal, hogy egy kaliforniai adománygyűjtő rendezvényen Kim Dzsong Unt Dél-Korea elnökének nevezte”: Az amerikai elnök összekeverte a két Korea vezetőit – írja a New York Post.

Biden amerikai elnök pénteken Kim Dzsong Un észak-koreai diktátort Dél-Korea elnökeként említette a világ vezetőit érintő legújabb baklövésében – írja a lap.

Hirdetés

A 81 éves Biden éppen 2024-es ellenfelét, Donald Trump volt elnököt támadta a diktátorral való szoros kapcsolata miatt, amikor elkövette a bakit.

„Soha nem fogjuk elfelejteni a Kim Dzsong Un dél-koreai elnöknek írt szerelmes leveleit vagy a Putyin iránti csodálatát – hogy milyen nagyszerű vezető Putyin”- mondta az elnök a kaliforniai Portola Valleyben tartott kampányfogadáson.

Biden hibája alig több mint egy évvel azután történt, hogy a Fehér Házban vendégül látta Yoon Suk Yeol dél-koreai elnököt egy állami vacsorán. A páros tavaly augusztusban egy Camp David-i csúcstalálkozón is szerepelt.

Hirdetés

Biden számára nem idegenek a világ vezetőinek neveit érintő baklövések.

Sőt, a pénteki baki nem is az első volt, amely a dél-koreai elnököt érintette.

Biden 2022 májusában, egy dél-koreai utazás során botlott bele Yoon nevébe, amikor a Samsung mikrochip-üzemének megtekintése után „Moon elnökként” említette őt.

Hirdetés

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Hirdetés

Hirdetés