Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin elmondta mi lesz, ha nyugati fegyverekkel lövik Oroszország területét

Hirdetés

Kaja Kallas észt miniszterelnök kijelentette, hogy a NATO mindaddig harcolni fog, amíg Oroszország teljes vereséget nem szenved. Mint fogalmazott, nincs más terv és nincs szükség béketárgyalásokra sem.

Ukrajnának meg kell nyernie a háborút, Oroszországnak pedig meg kell értenie, hogy veszített. Ez a mi A, B és C tervünk.

A szavak és a szankciók fontosak, de nem elegendőek. Ukrajnának fegyverekre, lőszerre és kiképzésre van szüksége. Pénzügyi és gazdasági támogatásra van szüksége, és most is szüksége van rá!” – fogalmazott Kallas.

Hirdetés

A hírre Szergej Lavrov megbízott orosz külügyminiszter is reagált, aki mindössze annyit mondott, kíváncsian várja a fejleményeket.

„Szórakoztató lenne megnézni, hogyan akarják megvalósítani! Ehhez nincs mit hozzátennem” – fogalmazott Szergej Lavrov.

Ezt követően Vlagyimir Putyin orosz elnök is elmondta véleményét a témában egy üzbegisztáni sajtóértekezleten.

Hirdetés

„Tisztában kell lenniük azzal, hogy mivel játszanak”

– reagált Vlagyimir Putyin arra, hogy Ukrajna a nyugati által szállított fegyverekkel csapna le Oroszországra, majd hozzátette, hogy a NATO képviselőinek – különösen Európában – tisztában kell lenniük azzal, hogy mivel játszanak, amikor a precíziós fegyverekkel végrehajtott csapások lehetőségéről spekulálnak. Putyin hangsúlyozta, hogy a konfliktus folyamatos eszkalációja, beleértve a békés városnegyedek elleni csapásokat is, súlyos következményekkel járna.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés