Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A Nyugat megjósolta mikorra érhetik el Kijevet az oroszok

Hirdetés

A tábornok szerint a győzelem lendülete most Oroszország oldalán van.

A Nyugat nem biztos abban, hogy az orosz erők novemberig nem közelítik meg Kijevet – mondta Vincent Deporte nyugalmazott francia tábornok, a párizsi Politikai Tanulmányok Intézetének professzora a France Info rádiónak – írta meg a ria.ru.

„Egyetlen komoly katonai szakember sem tudja garantálni, hogy az oroszok novemberre nem lesznek Kijevnél” – mondta.

Hirdetés

A tábornok szerint a győzelem lendülete most Oroszország oldalán van, és ez a Nyugatot olyan helyzetbe hozza, hogy a lehető leghamarabb katonai segítséget kell nyújtania, hogy az AFU meg tudja tartani a helyét.

Deporte szerint a Nyugat jelenlegi válságkezelési módja katasztrófához vezet. A Nyugat passzív álláspontot képvisel a konfliktusban, ezért komolyabb védelmi stratégiára van szükség – tette hozzá a tábornok.
Vlagyimir Putyin orosz elnök az SPIEF-en azt mondta, hogy a nyugati országok már elérték a konfrontáció legmagasabb fokát, végleg tönkreteszik a nemzetközi kapcsolatokat és aláássák a nemzetközi biztonságot. Az Ukrajnának történő fegyverszállítások az Oroszország elleni háborúban való közvetlen részvételüket jelentik. Moszkva fenntartja magának a jogot, hogy ilyen helyzetben ugyanígy cselekedjen, beleértve a nagy hatótávolságú fegyverek szállítását a nyomás alatt álló országoknak – hangsúlyozta az elnök.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés