Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Az ügyészség holnap rendkívüli tájékoztatót tart Magyar Péter hangfelvételéről

Hirdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tart a volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozás jelenlegi állapotáról.

 

Az ügyészség közölte, hogy csütörtökön további részleteket ismertetnek a nyomozással kapcsolatban, amit a Központi Nyomozó Főügyészség azután indított, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy privát beszélgetésnek a hangfelvételét. Ebben elhangzik, Varga Magyar Péter felvetésére Rogán Antallal kapcsolatban azt mondja: „magukat kihúzatták” a Schadl-ügy vádiratából, illetve javasolták az ügyészeknek, hogy mit kellene kihúzni, de azt nem mind tartották be.

Hirdetés

Az eset kirobbanása után a Központi Nyomozó Főügyészség egy közleményben megállapította, hogy helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget, mivel a legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül.

Továbbá azt is közölték, az ügyészség valamennyi, a felvételen és dr. Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez. Azt is kiemelték, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is.

Mint ismert, Magyar Péter március végén tette közzé az általa ígért, 2023 januárjában készített hangfelvételt, mielőtt belépett volna a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületébe, ahol a Völner-Schadl-üggyel kapcsolatban hallgatták ki.

Hirdetés

A lakásukon rögzített felvételen az akkori feleségével, Varga Judit igazságügyi miniszterrel beszélget, állítása szerint azután, hogy Varga azt mondta a kormányról, hogy az egy maffia, amiből nem lehet kilépni.

Forrás: Blikk – VH

Hirdetés
Hirdetés