Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az USA bevonta Scott Ritter útlevelét, amikor Oroszországba indult

Hirdetés

Ritter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumra (SPIEF) tartott Oroszországba, amikor leszállították a repülőgépről és elkobozták az iratait.

“Éppen felszálltam a gépre. Három [rendőr] félrehívott. Elvették az útlevelemet. Amikor megkérdezték, hogy miért, azt mondták, hogy ‘a Külügyminisztérium utasítására’. További információjuk nem volt számomra” – mondta Ritter az RT-nek.

“Leszedték a csomagjaimat a gépről, majd kikísértek a repülőtérről. Az útlevelemet megtartották”.

Hirdetés

Ritter az amerikai tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztje, aki később az Egyesült Államok és az ENSZ fegyverellenőreként szolgált Irakban. Az RT munkatársa, aki a nemzetközi biztonságról, katonai ügyekről, Oroszországról és a Közel-Keletről, valamint a fegyverzetellenőrzésről és a fegyverek elterjedésének megakadályozásáról ír.

Legutóbb januárban járt Oroszországban, többek között Csecsenföldön, Moszkvában és Szentpéterváron.

Ritter Telegram-csatornájának legutóbbi bejegyzése a Clooney Alapítványának az “orosz propagandisták” elleni keresztes hadjáratára hívtafelafigyelmet.

Hirdetés

“Itt vagyok. Az arcodba. Ha az igazság kimondása Oroszországról propagandistává tesz az önök szemében, akkor elfogadom a címet” – írta. “Gyerünk már! Majd én kioktatom az első kiegészítésről.”

“Magának nulla fogalma van arról, hogy mi a szólásszabadság. Próbáljon meg letartóztatni, és rájön. Pikk-pakk. Ez háború” – tette hozzá.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés