Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Beszóltak Orbánnak: A soros elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke

Hirdetés

Alexander De Croo belga miniszterelnök az EU-csúcs végén, ahol újra Ursula von der Leyent javasolták az Európai Bizottság elnökének, nyilatkozott arról, hogy Belgium hétfőn adja majd át az Európai Tanács féléves soros elnökségét Magyarországnak – írja a Politico.

Mint az ismert, július 1-jétől fél évre a magyar kormány lesz az EU miniszteri Tanácsának soros elnöke. A csütörtöki brüsszeli EU-csúcs végén Alexander De Croo belga miniszterelnöktől elköszöntek, mivel Belgium hétfőn átadja az Európai Unió Tanácsának féléves soros elnökségét Magyarországnak.

Hirdetés

A belga kormányfő beszédében előbb a legjobbakat kívánta Orbán Viktornak és Magyarországnak abban, hogy folytassa a munkát, kiemelve Ukrajna támogatását és az átmenetet az új intézményi ciklusba, üzent a magyar miniszterelnöknek:

az elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke.

Ezzel szemben, fogalmazott De Croo, a soros elnökség azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnöknek kell kompromisszumot találni. A belga miniszterelnök hozzátette: szerinte ez egy érdekes pozíció egyszer legalább egy életben, tehát mindenképpen ajánlani tudja Orbánnak.

Hirdetés

Nèoszava nyomàn

Hirdetés