Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Cicaharc: Ungár Péter nekiment Dobrevnek és Magyar Péternek

Hirdetés

Az LMP társelnöke azt is kijelentette, hogy Karácsony Gergely rossz politikus és rossz polgármester.

Az ATV Egyenes Beszéd legutóbbi adásának vendége Ungár Péter, az LMP társelnöke volt. A műsorvezető emlékeztette Ungárt, hogy Karácsony Gergely határozottan cáfolta azt a vele szemben megfogalmazott kritikát, miszerint miniszterelnöki ambíciói lennének 2026-ra nézve.

Az LMP társelnöke szerint azonban amikor Karácsony 2019-ben főpolgármester lett, akkor is azt állította, hogy 2022-ben nem indul miniszterelnök-jelöltként.

Hirdetés

Tehát ez nem egy igaztalan kritika” – fogalmazott ennek kapcsán Ungár.

Előrehozott választások

Az LMP politikusa korábban, a köztévé EP-listavezetői vitáján azzal érvelt, hogy a a mostani választás nem az Orbán-kormány megdöntéséről szól, és nem mond igazat az a politikus, aki azt állítja, hogy az Orbán-rendszert lehet dönteni vasárnap.

Hirdetés

„Dobrev Klára és Magyar Péter azt mondja, hogy ha a Fidesz rosszul szerepel, akkor előrehozott választások lesznek. Ezzel szemben én azt állítom, hogy 2004-ben és 2009-ben nem a kormánypárt, hanem az akkori ellenzék nyerte meg az EP-választásokat, és kitöltötte az országgyűlés a ciklusát, nem lett előrehozott választás.

Ha most a Fidesz nulla EP-mandátumot szerezne, attól még 2026-ig Orbán Viktor marad a miniszterelnök” 

– magyarázta Ungár. Mint mondta: követelni bármit lehet, attól még Dobrev és Magyar állítása nem lesz igaz.

Hirdetés

A kampányok

Az LMP társelnöke szerint óriási hiba volt az EP-választásokat és a helyhatósági választásokat egy időpontban megszervezni.

„Egyszerűen nem tudtunk lefolytatni két ilyen különböző kampányt együtt. Az emberek egy sokkal jobb színvonalú kampányt érdemeltek volna. A főváros ebből pozitívan kitűnik. Fővárosi ügyek bejöttek azért, mert Vitézy Dávid lett a jelölt” – jegyezte meg. Majd hozzátette: arra kéri a nézőket, képzeljék el egy pillanatra azt a szituációt, hogy nincs Vitézy jelöltsége.

Hirdetés

„Csak Karácsony és Szentkirályi van. 

Miről szólt volna a főpolgármesteri kampány? »Orbán-Orbán, Gyurcsány-Gyurcsány, te nem tudsz vezetni, te meg kormányszóvivő voltál«. Nem lett volna fővárosi közügyekről szó.
Vitézy bárhogy is szerepel majd vasárnap, már elérte azt, hogy fővárosi szakmai ügyekről volt szó a kampányban” – szögezte le. Ungár kijelentette: mióta Vitézy kiütötte Karácsonyt a Partizán vitájában, azóta a számok azt mutatják, hogy egyre inkább jön föl.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés