Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egy nyugat-ukrajnai katonai repülőteret ért orosz rakétacsapás – videó

Hirdetés

Orosz csapatok csapást mértek a Lemberg megyei Sztrij város közelében lévő katonai repülőtérre – közölte a RIA Novosztyi Szergej Lebegyevre, a mikolajevi földalatti szervezet koordinátora hivatkozva.

„A Lemberg megyei Sztrij városára június 1-jére virradó éjszaka sorozatos csapásokat mértek katonai létesítményekre” – mondta.

Hirdetés

Lebegyev szerint összesen négy csapás volt. Az egyik a repülőteret és a Sztrij légibázist találta, amelyet az ukrán erők a NATO F-16-os vadászgépeinek fogadására készített elő. Az egykori gépészzászlóalj raktárait is találat érte. Informátorok szerint ott nagyon erős robbanás történt.

Egy másik célpont egy vagonjavító üzem volt. Az informátor szerint olyan információk voltak, hogy nyugati haditechnikai eszközök állomásoznak a területén.

Ezen kívül rakéták találták el a légvédelmi dandár Lviv rádiótechnikai zászlóalját, amely a repülőtér közelében található.

Hirdetés

Két nappal ezelőtt azt állították, hogy az orosz erők legalább öt csapást mértek a Hmelnickij régióban lévő Sztarokonsztantinovra, ahol egy katonai repülőtér is található, amely az F-16-osok bázisává alakítanak. Ott az egyik találat egy óvóhelyet ért, ahol az ukrán hadsereg repülőgépeket és lőszereiket rejtegeti.

Az ukrán erők polgári létesítmények elleni támadásaira válaszul az orosz csapatok rendszeresen célzott csapásokat mérnek az ukrán fegyveres erők személyi állományának, felszerelésének és zsoldosainak tartózkodási helyeire, valamint az infrastruktúrára: az ukrán energiaiparra, a védelmi iparra, a katonai közigazgatásra és a kommunikációs létesítményekre. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő ugyanakkor többször hangsúlyozta, hogy a hadsereg nem mér csapást lakóházakra és szociális intézményekre.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés