Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Először szólalt meg Fico a támadás óta – videó

Hirdetés

A szlovák kormányfő a szombati EP-választás előtt fontosnak tartotta, hogy szóljon a népéhez.

Kedves barátaim! Május 15-én egy ellenzéki politikai aktivista megpróbált meggyilkolni a politikai nézeteim miatt. A Roosevelt Kórház orvosi csapata megakadályozta a legrosszabb forgatókönyvet, most pedig a pozsonyi kórház tesz meg mindent a felépülésemért. Ha minden a tervek szerint halad, akkor június végén szép apránként visszatérhetek a hivatali ügyekhez”

– fogalmazott Fico, majd hozzátette: “Itt a megbocsátás ideje, nem érzek gyűlöletet a merénylővel szemben, nem akarok elégtételt venni, sem kártérítést kicsikarni. Megbocsátok neki, hagyom, hogy magában rendezze a gondolatait”.

Hirdetés

Nyilvánvaló, hogy csak a gonosz, politikai gyűlölet hírnöke volt, amely a sikertelen és frusztrált szlovák ellenzéktől származik”

– jelentette ki a szlovák kormányfő.

Hirdetés

Robert Fico a beszédében hangsúlyozta:

„Hosszú politikai karrierem alatt mindig támaszkodtam a más véleményhez való alapvető politikai jogra, és alapvetően utasítottam el az egyetlen helyes vélemény politikáját, amelyet néhány nagy nyugati demokrácia agresszívan képvisel.”

A szlovák kormányfő szerint az ellenzéki média majd bagatellizálja a támadást, de arra kérte „a kormányellenes médiát, különösen a Soros György pénzügyi birodalmához tartozókat”, hogy ne folytassák ezen az úton, és tartsák tiszteletben ne csak a gyilkossági kísérlet okainak súlyosságát, hanem annak következményeit is.

Hirdetés

Kedves barátaim! Május 15-én nem egy őrült támadását szenvedtem el. Az ellenzék visszaél azzal, hogy a nagy demokráciák a valós külpolitikai kérdésekben egyetlen kötelező véleményt érvényesítenek, és elutasítják a kis országok szuverén pozícióit. A szlovák belpolitikában ez úgy nyilvánul meg, hogy a legitim kormányzati hatalommal szembeni erőszakos és gyűlöletkeltő túlkapásokat nemzetközi szinten minden kommentár nélkül tolerálják” – erősítette meg Fico.

A szlovák miniszterelnök beszédében kitért az ukrajnai háborúra is beszédében. Újra megismételte, elutasítja, hogy országa katonai támogatást nyújtson Ukrajnának, és a békét szorgalmazta. Meglátása szerint a háború arra is rávilágított, hogy aki nem támogatja az ukránokat, azt orosz ügynöknek bélyegzik. Kritikával illette a szocialisták európai parlamenti frakcióját is, amely kizárta sorai közül pártját, a Smert a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt.

Robert Fico végül megköszönte mind a nyitrabányai, mind a besztercebányai orvosi személyzet munkáját, illetve mindenkinek köszönetet mondott, aki támogatta a legnehezebb időkben.

Hirdetés

Mindeközben a kormányfő egészségügyi állapotáról is bíztató hírek érkeztek

Robert Kaliňák közlése szerint tovább javul Robert Fico kormányfő állapota, a vártnál gyorsabb lehet a kormányfő felépülése – írja a Bumm.sk.

Az eleinte felmerülő súlyos komplikációk már nem fenyegetnek, a rehabilitációval kapcsolatos kérdések kerültek előtérbe, és a vártnál gyorsabb lehet a kormányfő felépülése”

Hirdetés

– mondta Kaliňák, aki megerősítette, hogy Ficót a pozsonyi Szent Mihály kórházban fogják kezelni, ambulánsan.

Hogy mikor térhet vissza a munkába, az az orvosok döntésén múlik, és természetesen azon, hogy fogja érezni magát” – tette hozzá.

Robert Ficót május 15-én sebesítette meg súlyosan egy 71 éves merénylő a nyitrabányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után.

Forrás: Bumm.sk

Hirdetés