Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Ezeknek ez a hobbijuk: Ismét Magyarországot támadja az Európai Bizottság

Hirdetés

Bár az elmúlt két évtizedben szinte egyáltalán nem vették komolyan a költségvetési felelősségvállalást, az Európai Bizottság hirtelen nagyon fontosnak tartja a túlzottdeficit-eljárás megindítását Magyarországgal szemben. A gazdasági szakértő szerint semmi keresnivalója az országnak egy listán a franciákkal.

Nehéz megérteni, hogy az Európai Unió miért éppen most döntött a Stabilitási és növekedési paktum rendelkezéseinek érvényesítéséről, azaz a túlzottdeficit-eljárás megindításáról – írja a The European Conservative. Sven R. Larson szerint több mint két évtizeden át a paktumot szelektíven vagy egyáltalán nem hajtották végre, az Európai Bizottság viszont hirtelen úgy látta, hogy a költségvetési felelősségvállalás nélkülözhetetlen erénynek számít.

De az eljárás alá vont országok listája vitatható. Magyarország az elmúlt tíz évben elég jól teljesített ahhoz, hogy a Bizottság ne tegye egy listára Franciaországgal, Európa legnagyobb költségvetési szabálysértőjével – jelentette ki a gazdasági szakértő.

Hirdetés

Hozzátette, ha nem tör ki a világjárvány, ami az EU minden országában felborította a költségvetéseket, akkor Magyarország adóssága jóval a 60 százalékos szint alatt lenne.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés