Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Gyurcsányéknak lefőtt a kávé

Hirdetés

A DK–MSZP–Párbeszéd koalíció vezetői szerint már csak ők képviselik Magyarországon a baloldali centrumpolitikát és az Európai Egyesült Államok eszméjét.

Jelentősen átalakította az elmúlt nap a magyar politika térképét – értékelt Gyurcsány Ferenc hétfő hajnalban.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a magyar baloldal szociáldemokrata centruma mostantól egyértelműen a DK–MSZP–Párbeszéd szövetségnél van.

Sokkal több polgármesterünk, képviselőnk lesz– állapította meg Gyurcsány, külön kiemelve Nagykanizsát és Szolnokot, ahol DK-s kötödésű polgármester nyerte a választást.

Külön gratulált és köszönetét fejezte ki azoknak, akik  Budapesten jelöltként vállalták a DK-t és győztek.

Hirdetés

Csalódását fejezte ki, amiért kevesebb európai parlamenti képviselője lesz a DK-nak, de jelezte, hogy európai elkötelezettségük nem változik.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke úgy fogalmazott:

Baloldal volt, baloldal van, baloldal lesz.A politikus szerint ez most az egyetlen Európa-párti szövetség, amely egy autoriter rendszerben ért el eredményt. Sikerként könyvelte el, hogy sikerült megőrizni a „szabad városok” többségét: Szombathelyt, Pécset, Szolnokot, Hajdúnánást külön kiemelte.

Hirdetés

Dobrev Klára listavezető szerint az eredmény csalódáskeltő, azt hitték, hogy több képviselőjük lesz. Egy erős Európa képes csak a magyaroknak jólétet biztosítani a hétköznapokban – fogalmazta meg hitvallását Gyurcsány Ferenc felesége, egyben hitet tett az Európai Egyesült Államok mellett.

A háttérben Vadai kisírt szemekkel bambult….

VH

Hirdetés

Hirdetés