Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Halálos balesetet szenvedett ma délelőtt a magyar miniszterelnök konvoját felvezető egyik német motoros rendőr Stuttgartban

Hirdetés

Súlyos, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt hétfőn délelőtt Stuttgartban, amikor Orbán Viktor magyar miniszterelnök  konvoja rendőri kísérettel a repülőtérre hajtott. Egy 69 éves német asszony figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzéseket és elgázolta a konvojt felvezető két motoros rendőrt. A súlyosan megsérült rendőröket kórházba szállították, ám az idősebb motoros ott belehalt a sérüléseibe. A baleset a repülőtértől mintegy 8 kilométerre történt.

Útban a stuttgarti repülőtér felé Orbán Viktor magyar miniszterelnök konvoját  kísérő motoros rendőrök ütköztek, a balesetben két rendőrmotor és egy személyautó is érintett, egy rendőr meghalt, egy pedig súlyosan megsérültszámolt be a Bild című német napilap.

Hirdetés

A baleset délelőtt 11 óra 15 perc körül történt a stuttgarti Degerloch kerületben lévő Albplatzon, amikor egy 69 éves nő BMW-jével figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzéseket. A nő a Rubensstrasse kereszteződésébe hajtott, és balra kanyarodott a Loeffelstrasse-ra, és elütötte az Orbán autóját kísérő 61 éves rendőr motorját.

Az ütközés ereje miatt a 61 éves rendőr BMW-je egy másik motoros rendőr (27) szolgálati járművébe csapódott, a motor a parkoló autók közé csapódott. A balesetben mindkét rendőr súlyosan megsérült. A 61 éves rendőr nem sokkal később a kórházban meghalt .

Mélyen megdöbbentett kollégáink balesete. A nagyra becsült kollégánk tragikus halála megdöbbentenek bennünket, és az egész stuttgarti rendőrséget lesújtotta

Hirdetés

– mondta Markus Eisenbraun stuttgarti rendőrfőkapitány.

A Bild emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor vasárnap este a stuttgarti MHP Arénában láthatta a magyar válogatott győzelmét a Skócia elleni Eb – selejtezőn . Ebédidőben akart Rómába indulni. A baleset körülbelül nyolc kilométerrel a repülőtérre érkezés előtt történt.

Annak érdekében, hogy a baleset kivizsgálását ne az áldozatok közvetlen munkatársainak kelljen elvégezniük, a Ludwigsburgi Rendőrkapitányság munkatársai vették át a nyomozást.

Hirdetés

Fotón: A 61 éves rendőr BMW motorkerékpárja és a balesetet okozó 69 éves nő BMW-je (Fotó: 7aktuell.de/Andreas Werner)

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés