Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Hamarosan megtudhatjuk, Magyar Péter követett-e el bűncselekményt, amikor titokban felvette a Varga Judittal folytatott beszélgetését, majd nyilvánosságra hozta azt

Hirdetés

Rendkívüli sajtótájékoztató kezdődik hamarosan a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahol maga a főügyész számol be a Magyar Péter féle lehallgatás kapcsán indult vizsgálatról. Akár az is kiderülhet, hogy Magyar Péter követett-e el bűncselekményt, vagy sem, amikor még 2023-ban titokban felvette a Varga Judittal folytatott beszélgetésüket, amit aztán nyilvánosságra hozott.

Amit tudni lehet, további részleteket ismertetnek a hamarosan kezdődő rendkívüli sajtótájékoztatón a nyomozással kapcsolatban, amit a Központi Nyomozó Főügyészség azután indított, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta a Varga Judittal folytatott privát beszélgetésének a hangfelvételét.

Ebben elhangzik egyebek mellett, hogy Varga Magyar Péter felvetésére Rogán Antallal kapcsolatban azt mondja: „magukat kihúzatták” a Schadl-ügy vádiratából, illetve javasolták az ügyészeknek, hogy mit kellene kihúzni, de azt nem mind tartották be. Rogán Antal múlt héten erről azt mondta a 444-nek adott interjújában hogy: „Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított.”

Hirdetés

A nyomozásról nyilatkozva legutóbb március 28-án Fürcht Pál főügyész, a KNYF vezetője azt mondta: a történtek miatt tanúként hallgatták meg Varga Judit egykori igazságügyi minisztert. Hozzátette azt is, hogy pontosan tudják, hogy ki az a Tóni, Barbara és Ádám.

A főügyész a márciusi sajtótájékoztatón elmondta, kommunikációs csapdában van, mert folyamatban lévő ügyeket hagyományosan nem kommentálnak. A legnagyobb csapdában akkor érezte magát, amikor az egyik kollégája, aki a Völner–Schadl-ügyön dolgozott, azt kérdezte tőle, ugye nem fog magyarázkodni. Úgy látja, hogy a világ legtöbb ügyészsége büszke lehetne arra, hogy idáig eljuttatták az ügyet, éjt nappallá téve dolgoztak, előfordult, hogy hozzátartozók hoztak be fehérneműt, mert tényleg folyamatosan dolgoztak, heroikus munkát végeztek.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés