Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Hont a Magyar Péter-jelenségről: Ennyi erővel a sarki trafikosból is lehetett volna ellenzéki ikont képezni

Hirdetés

Magyar Péter támogatói annyira frusztráltak és keserűek Hont szerint, hogy mindegy, milyen áron, de „ha egy napra megbukik Orbán Viktor, az már megéri”. „Mindent feladnak.”

Az Öt legfrissebb adásának Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Ceglédi Zoltán politikai elemző és „természetesen” Hont András újságíró volt a vendége – a legfrissebb adásban szóba került a Magyar Péter-jelenség is.

Magyar Péterről Hont egy pár perces monológban kifejtette, hogy bár sok mindent látott már a magyar politikában, de olyat még nem, hogy valaki a legközvetlenebb szeretteivel történő magánbeszélgetését felveszi azzal az indokkal, hogy „védi a családját”, majd nyilvánosságra hozza azzal az indokkal, hogy „megmenti a hazáját és bukik a kormány”.

Hirdetés

Természetesen nem bukik a kormány, ahogy a felvétel kikerül.”

„Már el is felejtettük, hogy mi van a felvételen” – tette hozzá, s megjegyezte, hogy azok, akik a kormány bukását várják, ezek után még jobban elkezdenek érte rajongani. Ezek az emberek annyira frusztráltak és keserűek Hont szerint, hogy mindegy, milyen áron, „ha egy napra megbukik Orbán Viktor, az már megéri”. „Mindent feladnak.”

Ezzel együtt a TISZA Pártnak mért „25, akár 30% mélyen keserű, csalódott ellenzéki szavazót” Hont is látja, ugyanakkor fontosnak tartja megemlíteni

Hirdetés

Gulyás Márton és a Partizán felelősségét:

„Már csak azért is, mert Márton az, aki hogyha beesik hozzá egy sorozatszínész, egy pop-ikon, akkor elkezdi azt feszegetni, hogy nem érzi-e a kiemelt társadalmi felelősségét… de mintha a saját kiemelt társadalmi felelősségét nem érezné” – fejtegette. „Ugyanis az, hogy behívja a Partizánba, azzal nincsen gond, bár nekem csak és kizárólag azért jutott eszembe, mert behívták a Partizánba. […]

Nem azért volt ott, hogy ő a politikai filozófiai téziseit ismertesse.

Hirdetés

És innentől ez történt, ez görgött tovább a médiában. Lebegtetett valamit az ürge, hogy most mi jön, mit leplez le, és hozzácsatolt egy unásig ismételt, mindannyiunk által jól ismert közhelyet” – szögezte le.

„A lebegtetésből meg nem lett semmi, a közhelyekből pedig megképződött egy ellenzéki ikon. Ennyi erővel tényleg a sarki trafikosból is meg lehetett volna képezni.”

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés