Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Ilaria Salis után Magyar Péter is a mentelmi joga mögé bújhat a részeg balhéja után

Hirdetés

Megvan az a kép az amerikai filmekből, mikor a szektavezér őrült tömegeket gyűjt maga köré, megvezetett fiatalokkal szervez vad orgiákat, ahol ömlik az alkohol, ki tudja még mi, miközben elhiteti híveivel, hogy az isteni igazsághoz az ő testén keresztül vezet az út. Majd amikor a film főszereplője, a fiatal FBI-ügynök végre lebuktatja, akkor mégis felmentik a vallásszabadságra és az egyházak sérthetetlenségére hivatkozva, mert mint kiderül kapcsolata van a bíróságokkal? Na, most nem erről lesz szó, csak arról, hogy az EP-mandátum felmentést adhat Magyar Péternek a részeg bulin elkövetett garázdaság alól. Nem is tudom miért írtam a felvezetést…

Portálunk is foglalkozott Magyar Péter éjjeli bulikájával, aminek során meglehetősen kiviselte magát a fiú. A beszámolók szerint többek között megjegyzést tett az egyik táncoló hölgyre, és annak barátjával keveredett összetűzésbe. Az ügyben a rendőrség eljárást indított. Az ATV megkeresésére a BRFK sajtóosztálya közölte:

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni.

Hirdetés

Magyar a történtekről azt írta a Facebookon, hogy csütörtök este „több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket”. Hogy mennyire jó volt a hangulat azt láthatjuk az alábbi videón:

A parketta ördöge posztjában meglehetősen visszafogottan fogalmaz, de azt azért beismerte, hogy “el akarta venni az őt videózó provokátor telefonját”. De az egész csak azért volt, mert sok a stressz. Igen, fáj a lelkecske, kérdés, hogy hogyan viseli ha esetleg komoly politikai pozíciót kap és nem egy MLM-szekta reklámarcaként kell funkcionálnia. Ja, hogy ez megtörtént…

Csubakka-védelem

Hogy jön a képbe Ilaria Salis? Nos, a “hölgy”, aki békés magyar emberekre támad többed magával lesből, hogy félholtra verje őket, éppen most mentesül minden büntetés alól, mert kapott egy EP-képviselői mandátumot (bővebben ITT). Csodás. Nos, erre játszik most Magyar is. Vargáné Magyar Péter ugyanis 2024. június 18-án jelentette be, hogy felveszi az európai parlamenti mandátumát és képviselőként beül az EP-be. Bejelentése előtt döntött úgy az Európai Néppárt képviselőcsoportja, hogy a Tisza Párt hét képviselőjét, köztük Magyar Pétert, a párt alelnökét is felveszik soraikba.

Hirdetés

A péntek hajnali incidens kapcsán felmerül, hogy egy európai parlamenti képviselő ellen egyáltalán indítható-e eljárás. Amint pedig az Index rávilágít, az uniós jog 1965 óta ismeri a mentelmi jog intézményét, miszerint az Európai Parlament képviselői ellen nem indítható vizsgálat, jogi eljárás, valamint nem vehetők őrizetbe feladataik ellátása során kifejtett véleményük vagy leadott szavazataik miatt.

Az EP-képviselők mentelmi joga elsősorban a parlamentet mint demokratikusan megválasztott intézményt védi. A mentelmi jog teszi lehetővé, hogy a parlament megőrizze kollektív, külső nyomásoktól mentes függetlenségét, biztosítani tudja a szólásszabadság érvényesülését, illetve a képviselői mandátummal járó kötelezettségek teljesítését. Hallelúja, Péter mégis megúszhatja!

Forrás: Index – Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés