Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Karácsony: Az egész főpolgármester-választást ismételjék meg!

Hirdetés

A főpolgármester szimpatizánsait péntek este 18 órára az NVB épülete elé hívta.

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délután, ahol azt kérte, függetlenül az NVB vizsgálatától, ismételjék meg Budapesten a főpolgármester-választást. Mint ismert, szerda este döntött úgy a Nemzeti Választási Bizottság, hogy Vitézy Dávid kérésére újraszámolják a vasárnap leadott érvénytelen szavazatokat, erre pénteken kerül sor. Sajtótájékoztatóján Karácsony elmondta, szerinte egyre kevesebb a remény, hogy a főpolgármester-választás tisztességes és eredményes lesz, szavai szerint a Fidesz megtévesztette Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével a választókat.

Hirdetés

A 324 szavazattal vasárnap újrázó főpolgármester szerint a Vitézy által kért újraszámolás csak tovább bonyolította a helyzetet, hiszen érvelése alapján az újraszámolásra beszállított szavazólapok körül is több a bizonytalanság, és elmaradtak olyan kontroll-mechanizmusok, így úgy látja, nincs biztosítva, hogy minden jogszerű és törvényes lesz.

Függetlenül attól, hogy mi lesz az újraszámlálás jogi eredménye, ha ezután Vitézy Dávidot, de akkor is ha engem hoz ki győztesnek a Nemzeti Választási Bizottság, azt fogom kérni, hogy ismételjék meg a főpolgármester-választást”

– fogalmazott a főpolgármester, aki szerint egész Budapesten a lehető leggyorsabban le kell zajlania a választásnak.

Hirdetés

Karácsony Gergely pénteken 18 órára a Nemzeti Választási Bizottság épülete elé hívta szimpatizánsait.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés