Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Keményen számon kérik az ukránok Zelenszkij elnököt

Hirdetés

Az ukránok 50 százaléka szerint Zelenszkij nem teljesítette a választások előtt tett ígéreteit vagy azok többségét – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KIIS) felméréséből, amelyet a Kyiv Independent közölt, és amelyet itthon az Index.hu szemlézett.

A megkérdezett 1002 válaszadó – akiket olyan ukrajnai területekről választottak, amelyek nem állnak orosz megszállás alatt – arra válaszolt, hogy Zelenszkij ötéves hivatali ideje alatt milyen mértékben teljesítette választások előtt tett ígéreteit.

A résztvevők fele szerint nem teljesítette a legtöbb vagy az összes, választások előtti ígéretét. A felmérésben résztvevők 25 százaléka szerint pedig Ukrajna államfője egyáltalán nem teljesítette a vállalásait. A válaszadók fele azt jelölte meg a vállalások nem teljesítésének okaként, hogy az elnök csapatában túl sok a korrupt ember.

Hirdetés

A felmérés nyílt kérdések részében a válaszadók felidézték az elnök ígéreteit – köztük a Donbászi régió háborújának befejezését, a korrupció elleni küzdelmet és a lakosság jólétének javítását. Azonban a közvélemény-kutatás alapján Zelenszkij legfőbb sikerének az orosz agresszió visszaverése tekinthető.

Ez a felmérés és leginkább annak eredménye meglehetősen figyelemre méltó. Hogy miért? Önmagában az, hogy egy ilyen közvéleménykutatás elkészülhetett, az már nagy dolog. Az, hogy a felmérés milyen eredményt hozott, az még elképesztőbb. S az, hogy erről a sajtó még be is számolt, az maga a csoda.

Igazából már csak az érdekelne, hogy milyen eredmény születne akkor, ha az emberek szabadon válaszolhatnának a feltett kérdésekre. Aligha hiszem, hogy széles tömegek vannak, akik úgy gondolják: az ukrán vezetés jól végzi a dolgát.

Hirdetés

De hogyan is lehetne elégedett egy olyan nép, amelyet a vezetése beleengedett kormányozni egy háborúba, amelybe lassan az egész ország beleroppan? S még mindig nem a megegyezést keresik a színészelnökék, hanem fegyvereket követelnek megállás nélkül, mert harcolni akarnak.

Persze nem ők harcolnak, hanem az egyszerű férfiak (és most már egyre inkább a nők is), és ők halnak meg a csatamezőkön. S teszik mindezt a globalista háttérhatalom érdekiért! Felfordul a gyomrom, ha a háborúpárti ukrán vezetésre gondolok…

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés