Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kérni fogja a legfőbb ügyész az olasz antifa, Ilaria Salis mentelmi jogának felfüggesztését az EP-től

Hirdetés

Az olasz szélsőbalos pártszövetség színeiben az Európai Parlament képviselőjévé választották Ilaria Salis olasz antifát, akire 11 év fegyházat kért az ügyészség vádiratában, miután tavaly februárban négy budapesti támadásban is részt vett a botrányos embervadászat során. Külföldi antifa rohamosztagosok csak azért vertek agyba-főbe 8 embert Budapesten, mert katonai terepmintás ruha volt rajtuk. Salist hősként emeli magasra az olasz szélsőbal és a kommunisták. Az EP-képviselőséggel pedig mentelmi jog jár, fel kell függeszteni a bírósági eljárást Salis ellen. Amint ez megtörténik, a legfőbb ügyész fogja kérni az EP-től az antifa nő mentelmi jogának felfüggesztését, csakúgy, mint annak idején a Jobbikban KGBélának emlegetett Kovács Béla esetében történt.

Hamarosan fel kell függeszteni az Ilaria Salis elleni bírósági eljárást, miután a tavalyi budapesti embervadászat vád szerinti résztvevőjét európai parlamenti képviselővé választották egy olasz szélsőbaloldali pártszövetség színeiben. Amint jogerőssé válik a képviselői mandátuma, azonnal mentelmi jog illeti meg, és az EP-beli mentelmi jog felfüggesztése nélkül nem folytatható ellene az Európai Unió egyetlen tagországában sem büntetőeljárás, így Magyarországon sem.

Hirdetés

Ilaria Salis, a tavalyi budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottja. Fotó: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok.hu

A PestiSrácok úgy tudja, amint megilleti Salist a mentelmi jog, a Fővárosi Törvényszék felfüggeszti ellene a perbeli eljárást, majd a legfőbb ügyész kikéri az EP-től az olasz vádlott mentelmi jogát. Amennyiben az EP egyetért azzal, hogy egy erőszakos bűnözőt nem ment meg az igazságszolgáltatástól, ki is fogják adni a mentelmi jogát. Utána folytatódhat Salis ellen a büntetőper. Addig azonban a kényszerintézkedést, a bűnügyi felügyeletet is meg kell szüntetni ellene, és szabadon távozhat az országból.

Hirdetés

Ma egyébként a kormányszóvivői sajtótájékoztatón a Mandiner reagáltatta Gulyás Gergely minisztert arra, hogy Ilaria Salist megválasztották EP-képviselőnek. A miniszter kijelentette: ez nem túl pozitív látlelet az olasz választókról, hiszen Salis köztörvényes bűnöző.

Ilaria Salis, a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottja. Fotó: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok.hu

Hirdetés

Hozzátette: a mentelmi jog két részből áll, a sérthetetlenség elve szerint pedig az eljárást csak akkor tudják folytatni, ha Salisnak nem lesz mentelmi joga. Így az illetékes hatóságnak kell az EP-hez fordulnia a mentelmi jog felfüggesztéséért. Azt mondta, ha az EP többsége szerint az erőszakos bűncselekmény elfogadhatatlan, akkor lehet folytatni az eljárást.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés