Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Magdeburg környékén késelt egy őrjöngő afgán migráns – 1 halott, 3 sérült

Hirdetés

Wolmirstedtben (Szász-Anhalt) egy afgán „menekült” összeszurkált egy másik afgánt a lakásán, aki súlyosan megsérült, majd betört egy idegen lakásba, és bent nekiesett a foci EB nyitómeccsét néző társaságnak (két súlyos és egy könnyebb sérült). Több szúrásra viszont nem maradt ideje, mert a kiérkező rendőrök agyonlőtték.

1 halottja és 3 sérültje van a tegnapi afgán késelő őrjöngésének, az illegális migráns az Euro 2024 nyitómeccsét néző helyiekre támadt a németországi Wolmirstedtben.

Hirdetés

„Nem sokkal a meccs kezdete után egy ismeretlen férfi jelent meg az udvaron egy késsel, aki azonnal megszúrta hármat a futballszurkolók közül.” – írja a Bild.

A telkeken átrohanó idegen alig néhány perccel korábban megtámadt és késsel megölt egy szintén afganisztáni férfit (23 éves) a panellakásában. Miután elhagyta a kertet, a késes férfi behatolt a Genossenschaftsweg-i ingatlanba, és véletlenszerűen megkéselte a futballszurkolókat. Egy férfi (75) és egy nő (50) súlyosan, egy másik férfi (56) pedig könnyebben megsérült.

A migránst aztán a rendőrség lelőtte, mielőtt más megsérült volna.

Hirdetés

Amikor a rendőrök néhány perc múlva megérkeztek, a gyilkos odalépett hozzájuk, majd rátámadt a rendőrökre. „Lőfegyvereket használtak” – mondta a rendőrség szóvivője a BILD-nek szombat reggel. A férfi ennek következtében meghalt.

Hirdetés

A rendőrség információi szerint az elkövető egy afgán (27 éves) volt. A „Magdeburger Volksstimme” szerint korábban a szemközti kertekben késsel fenyegetett embereket. A lakók hívták a rendőrséget.

A mainstream média azonban hallgat az esetről…

Forrás: VH

Hirdetés

Hirdetés