Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Magyar Péter szerint szánalmas, aki kérdéseket tesz fel neki

Hirdetés

Érdekes pengeváltásba keveredett Magyar Péter a Media1 nevezetű felülettel, miután a portál kérdéseket akart feltenni neki a sajtót körbejáró botrányos bulit követően, amelynek végén a biztonságiak dobták ki a Tisza párt alelnökért az Ötkert nevezetű szórakozóhelyről. Magyar részeg tombolásában állítólag megütött egy férfit, majd a Dunába hajított egy telefont. A portál erről a botrányos eseménysorról merészelt kérdezni, válaszul azonban Magyar csak a Media1 forrásait kezdte firtatni, majd egy facebookos kommentben szánalmasnak minősítette a tőle kérdező felületet.

Mint ismert, nemcsak a szórakozóhelyen történtek ügyében, de a Dunába dobott telefon miatt is nyomoznak a budapesti rendőrök, számolt be az Index. Az elsődleges információk szerint Magyar Péter elvette egy őt videózó férfi telefonját, majd azt a folyóba hajította. A történtek miatt akár a frissen megszerzett mentelmi jogát is bukhatja a képviselő. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rongálás miatt is eljárást indított, miután a sajtóhírek szerint Magyar Péter elvette egy őt kamerázó ember telefonját, majd azt a Dunába hajította.

Az eseményekről a Media1 megpróbálta megkérdezni az érintettet is, mit gondol a politikus arról, hogy a rendőrség vizsgálja, ő dobta-e egy magánszemély telefonját a Dunába. Azonban a válaszból kiderült, hogy az újdonsült EP-képviselő valójában nem barátja a sajtószabadságnak, vagy nincs tisztában az európai médiajoggal: érdemi válasz helyett csak a portál forrásait akarta megtudni– ami értelemszerűen jogot sért.

Hirdetés

Köszönöm a kérdéseket. Nekem is lenne egy.  Ön hogyan olvas rendőrségi jelentéseket? –állt a rövid válasz.

A lap ezt követően arról írt, Magyar a kampányban még a demokrácia (így például a valóban romjaiban heverő sajtószabadság) helyreállításával kampányolt,

most viszont a gyanú szerint többször megpofozott egy „civil tudósítót”, amiért az egyébként közszereplő politikust levideózta EP-képviselői státuszával nehezen összeegyeztethető viselkedése közben és elvehette a telefonját. Persze a politikus szerint „fizetett provokátorról” van szó, de ezt igazoló bizonyítékot egyelőre egyrészt nem hozott nyilvánosságra, másrészt nyilván még ha provokáció is lett volna, a dolgoknak akkor sem ez lenne az elintézési módja.

Hirdetés

Magyar Péter azonban erre sem tudott tisztességes választ adni. A Facebookon csak annyit kommentelt a cikk alá:

Egészen szánalmasak vagytok.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés