Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Már Lendvai Ildikó is azt mondja, hogy nem kell Dobrev és Gyurcsány Magyarországnak

Hirdetés

Szerinte még az a „baloldali mentségünk” is szertefoszlott, hogy „a falu, a vidék kiszolgáltatottsága útját állja a változásnak”.

Új publicisztikával jelentkezett Lendvai Ildikó, az MSZP volt frakcióvezetője, volt pártelnöke a Népszava hasábjain. Lendvai amellett érvel írásában, hogy

ÚJ BALOLDAL KELL A RÉGI HELYETT, A RÉGI PEDIG BOCSÁNATKÉRÉSSEL TARTOZIK A MARADÉK HÍVEINEK.

Hirdetés

Szerinte ugyanis „a régi már nem jó”, „kevés azt mondani: a vezetők mondjanak le”, és hiába „hallottam Dobrev Klára berekedő hangját, néztem fáradó arcát, láttam őt és a szocialista elnököket gyakorlatilag az országot járó autókban lakni”Gyurcsány Ferenc pedig „színpadra illő személyes tragédiát is átél”, ez a végeredményen nem változtat:

„Új szakasz kell, új emberekkel. A régi szakasznak itt a vége.”

„A politika nem feltétlenül igazságos. Dolgozhatsz, beszélhetsz, amennyit bírsz vagy már nem is bírsz, ha nem éreznek szavaidban vagy szervezetedben elég erőt és hitelt. Bennünk nem éreztek. És nem bírnak tovább várni arra, hogy valamikor, újabb 14 év múlva majd megjön a szükséges erő. Elszakadt a cérna.” – fejtegette Lendvai.

Hirdetés

„Összes baloldali mentségünk szertefoszlott. Még az is, hogy a falu, a vidék kiszolgáltatottsága útját állja a változásnak. 

A Tisza a Fidesz terepéről: a faluról és a kisvárosokból nyerte támogatói nagy részét. Ott valóban nagyobb a kiszolgáltatottság, de ez csak azt jelenti, hogy akkor mozdulnak, ha valódi erőt látnak” – írta.

Az MSZP volt pártelnöke szerint

Hirdetés

az új baloldal hosszabb távon nem a jelenlegi pártokból áll, „azok feladata annyi, hogy segítsenek egy új baloldali mozgalom létrejöttében”.

Felszólította politikustársait, „ne ismételjük meg a 2022-es vereség utáni kiábrándító éjszakát. Akkor szavazóink úgy látták: ezek önkritikára és következtetésekre képtelen teflonpolitikusok. Morális lejtőre akkor kerültünk. Ne kelljen újra átélniük. »A régi már nem jó«”.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés