Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Maradandó mozgásszervi károsodása lett Robert Ficónak

Hirdetés

Maradandó mozgásszervi károsodása lett Robert Fico szlovák miniszterelnöknek az ellene elkövetett merénylet miatt, mondta Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes.

Kaliňák arra is utalt, hogy Fico hasüregével is gondok vannak. „Egy hasi lőtt seb után a szervek már nem úgy működnek, mint 17 vagy 30 éves korban”, mondta a Dennik N szerint.

A miniszterelnök-helyettes a Fico egészségügyi állapotát még „mindig nagyon kiszámíthatatlannak” nevezte.Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a kormány Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet, ötször lőtték meg. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával.

Hirdetés

Ficót már otthon ápolják, nemrég azt mondta, szerinte június végén, július elején visszatérhet a munkához, – írja a Hvg.hu.

Hirdetés

Hirdetés