Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev letartóztatását kéri az egyik Soros-szervezet

Hirdetés

Medvegyev korábban az X-en fenyegette meg George Clooney amerikai színészt, mondván, az orosz újságírók „előbb fogják őt megatalálni”.

A RIA Novosztyi orosz hírportál szerint Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai és a több nyugati ország külügyminisztériuma által finanszírozott Nemzetközi Emberi Jogi Szövetség a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyészi hivatalától

elfogatóparancsot kér Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Alekszej Gromov, az elnöki adminisztráció helyettes vezetője és több orosz újságíró ellen.

Hirdetés

Anna Neistat emberi jogi aktivista, a Clooney Alapítvány Docket projektjének jogi ügyekért felelős igazgatója úgy nyilatkozott:

a szervezet zárt körű elfogatóparancs kiadását kéri az Európában tartózkodó orosz újságírók ellen.

Dmitrij Medvegyev korábban az X-en fenyegette meg George Clooney amerikai színészt, miszerint az orosz újságírók „előbb megtalálják őt, mert nagyon figyelmesek és jól képzettek”. Később az orosz hírportál szerint George Clooney maga is kifejtette, hogy a szervezet, amelynek „nagy múltja van az újságírók védelmében”,

Hirdetés

soha nem fog büntetőeljárást indítani ellenük.

A civil szervezet közleménye szerint a FIDH fellebbezést küldött az NBB ügyészségének, amelyben az emberijog-védők felhívják a bíróság figyelmét az orosz médiában használt gyűlöletbeszéd bűncselekményi jellegére, a fellebbezés célja, hogy az ügyészség tovább vizsgálja ezeket a bűncselekményeket, és nemzetközi elfogatóparancsot kérjen.

A fellebbezést Dmitrij Medvegyev és Alekszej Gromov mellett Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnya médiacsoport főigazgatója, Margarita Szimonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője, Vlagyimir Szolovjov és Szergej Kljucsenkov újságírók ellen nyújtották be. A közlemény szerint a FIDH mellett számos ukrajnai szervezet, valamint „egy meg nem nevezett orosz civil szervezet” is elküldte ezt a felhívást.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés