Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor :„Most nagy büntetést kell fizetni, töröm a fejem, hogy hogyan oldjuk meg, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk”

Hirdetés

Orbán Viktor Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai látogatása után, valamint az ifjabb Donald Trump csütörtöki látogatása után élő rádióinterjút ad a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország! vendégeként.

Orbán Viktor a beszélgetés elején kitért az Európai Unió Bíróságának büntetésére: 200 millió eurós bírságot szabtak ki, amely mellé napi egymillió eurót kell a kormánynak fizetnie.

Hirdetés

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet

– jelentette ki a miniszterelnök. Hozzátette, köztudott, hogy a Brüsszeli buborék tele van Soros embereivel. „Sorosnak van egy terve, be kell hozni egymillió migránst. Ha nincs pénz, majd ő ad kölcsönt és az európai keresztény arculatot meg kell változtatni” – elemezte a helyzetet saját nézetei szerint Orbán Viktor. Egy kevert kontinenst kell létrehozni. Soros György brüsszeli vezetője elsőként üdvözölte a tervet – fogalmazott.

Ez évekkel ezelőtt kezdődött, amikor Magyarország felállt 2015-ben a migráció ellen kerítéssel, határőrökkel, határvadászokkal.

Hirdetés

Van egy vitánk Brüsszellel, szerintünk nincs joguk, hogy megmondják nekünk, hogy migránsokkal és bevándorlókkal éljünk együtt.

„Most nagy büntetést kell fizetni, töröm a fejem, hogy hogyan oldjuk meg, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk”

– szögezte le, s biztosította az embereket, hogy bár ez hatalmas összeg, de biztosan megoldják, hogy Brüsszelnek végül jobban fájjon, mint Magyarországnak.

Hirdetés

A miniszterelnök szerint vérlázító a döntés, de nem fizetünk. Az EU-ból járó pénzek tekintélyes részét hazahoztuk, például a kohéziós alapból járó 22 milliárd euróból 12 milliárdot.

„nem sopánkodunk, nem tördeljük a kezünket, biztosak lehetnek az emberek, hogy ez jobban fog fájni Brüsszelnek, mint nekünk”.

A kiszabott büntetéssel kapcsolatban elmondta, hogy ez hatalmas összeg, „ezt odaadhatnám a családoknak, nyugdíjasoknak, de ez vérlázító és felháborító”. „Egész egyszerűen eszement összeg” – véli a miniszterelnök. „Az a megoldás nincs, hogy mi nem fizetünk és csak nevetünk. Szemben a választási kampány hazugságaival: az Uniótól járó pénz nagy részét már hazahoztuk. Még a kinti számlákon van, de már megkaptuk. „Magyarországnak a 22 milliárdból 12 milliárdot megszereztem, véres kézitusákban” – fogalmazott a kormányfő.

Hirdetés

Tudtunk róla hogy a döntés megszületett.

De ezek brüsszeliek, sunyik

Úgy véli, a magyar emberek elvárása a politikusokkal szemben az, hogy beszéljenek érthetően, magyarul és igazat. Mint mondta, a tolvajnyelv Magyarországon a politikában büntetendő. „Brüsszelben ezek ilyenek, ott az lóg ki a sorból, aki igazat beszél” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „mi az érdekeinket egyenesen próbáljuk elmondani”.

Hirdetés

A sunyiság ott egy nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg. Nem a mi világunk, ami ott van

– tette hozzá. Elmondta, tudtak a döntésről, de „nyilván meg kellett várni a választást a Brüsszelből fizetett magyarországi pártok miatt”. „Ha tudták volna, még nagyobb nyaklevest kaptak volna. Ez van, nem mi alakítjuk a világ folyását, a saját érdekeket mindenhol meg kell védeni” – mondta a miniszterelnök.

VH

Hirdetés