Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Reméljük, hogy nem cserélik le Joe Bident a finisben

Hirdetés

Külföldi diplomaták megdöbbentek és aggódnak Joe Biden amerikai elnök Donald Trumppal folytatott múltkori választási vitájában nyújtott teljesítménye miatt – jelentette a CNN név nélkül nyilatkozó európai, ázsiai és közel-keleti diplomáciai tisztviselőkre hivatkozva, az anyagot itthon az Oroszhírek.hu szemlézte.

Mint a csatorna kifejtette: „Külföldi diplomaták (…) kérdéseket vetnek fel a fontos amerikai választásokra gyakorolt következményekkel kapcsolatban, amelyek megváltoztathatják a külpolitikai status quót, ha Trumpot megválasztják”.

A CNN megjegyezte, hogy Biden beszéde világszerte éles visszhangot keltett. Egy európai diplomata szerint „rossz este volt ez Biden számára”. A tévécsatorna egy másik beszélgetőpartnere megjegyezte, hogy nehezen értette az amerikai vezető beszédét, annak ellenére, hogy elég jól beszél angolul.

Hirdetés

– Trump élve megette őt – mondta egy arab diplomata a tévécsatornának. A tévécsatorna idézett egy ázsiai diplomatát is, aki Biden apó produkciója láttán elárulta: „Meg voltam döbbenve. Nem hittem a szememnek”.

 

Az Oroszhírek.hu emlékeztetett arra: a politikusok első vitáját péntek este tartották. A CNN forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Demokrata Pártot pánik fogta el a jelenlegi elnök kijelentései után. Biden dadogott, és rengeteg szünetet tartott, nem mindig fogalmazta meg világosan a gondolatot, és az esemény végén a kamerák rögzítették azt a pillanatot is, amikor felesége, Jill lesegítette a politikust a lépcsőn.

Hirdetés

A demokraták augusztusi konvencióján Biden lesz az elnökjelölt. Elméletileg a párt irányt változtathat, és más személyt is jelölhet. Seymour Hersh újságíró korábban azt mondta: a hivatalban lévő elnököt leválthatják a választási versenyben, ha az első vitát elveszíti Trump ellen.

Sajnos, nemcsak a CNN vette össztűz alá Biden apót, hanem a The New York Times is. Mint az Oroszhírek szemlézte, a lap szerkesztőségi cikkben kifejtette: az amerikai demokratáknak be kell ismerniük, hogy Joe Biden elnök már nem képes legyőzni Donald Trumpot a novemberi választások napján, és erősebb jelöltet kell találniuk a helyére.

A felhívás egy nappal azután hangzott el, hogy Biden a Georgia állambeli Atlantában rendezett élő elnökjelölti vitán katasztrofálisnak tartott teljesítményt nyújtott Trump ellen. Megfigyelők megjegyezték, hogy Biden gyengének és zavarodottnak tűnt, nehezen fejezte be a mondatait, és beszéd közben összekeverte a szavakat.

Hirdetés

A The New York Times ezek után kétségét fejezte ki, hogy Biden meg tudja-e ismételni 2020-as győzelmét Trump ellen. Úgy vélik, nincsen indok arra, hogy Biden apó legyen idén a demokraták jelöltje.

 

– A szavazóktól… nem várható el, hogy figyelmen kívül hagyják azt, ami világosan látható volt: Biden úr már nem az az ember, aki négy évvel ezelőtt volt – tették hozzá. Azzal érveltek, hogy Biden „a nagy közönség árnyékaként” jelent meg a vitapódiumon, aki „küszködött” saját politikai álláspontjának megfogalmazásával, és végül nem tudott megfelelően szembeszállni Trumppal.

Hirdetés

A szerkesztőség arra a következtetésre jutott, hogy a demokratáknak nagyobb esélyük van Trump legyőzésére, ha „elismerik, hogy Biden nem tudja folytatni a versenyt, és alkalmasabb személyt választanak ki helyette”.

Biden nem sokkal a vita után úgy tűnt, elismerte hibáit.

– Nem beszélek olyan simán, mint régen. Nem vitázom olyan jól, mint régen – emelte ki. Ennek ellenére megfogadta, hogy folytatja a kampányt, és ragaszkodott ahhoz, hogy ő a legalkalmasabb az elnökségre. – Tudom, hogyan kell elvégezni a dolgokat. És tudom, ahogyan amerikaiak milliói tudják, hogy ha az ember padlóra kerül, akkor feláll – mondta Biden.

Hirdetés

Mi csak egyet kérünk, de az nagyon-nagyon, valahogy tartson ki Biden apó a demokraták elnökjelöltjeként, mert kiváló ügynök! Ha ő marad a demokraták elnök-aspiránsa, akkor Trumpnak reális esélye lesz győzni, és a világ talán újra egy normális hely lesz!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés