Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Rétvári Bence csattanós választ adott a magyarországi szegénységgel riogató baloldalnak

Hirdetés

„Bezzeg Románia is megelőzött már bennünket, még ott is nagyobb a jólét, mint nálunk” – ömlik ránk az interneten a magyar baloldal által generált riogatás, amiről most Rétvári Bence, a Belügyminisztérium politikai államtitkára bebizonyította: rémhírterjesztés csupán. A magyar kormánytól független uniós statisztikusok szerint hazánk a középmezőnyben található az úgymond szegénységi listán.

Az alábbi ábrát javaslom mindazok figyelmébe, akik folyamatosan „bezzegromániáznak” és folyamatosan csak leszólják Magyarország teljesítményét – írja a Belügyminisztérium politikai államtitkára Facebook-bejegyzésében.

Hirdetés

Az Eurpostat statisztikája önmagában hazugságon kapja a magyar baloldalt. (Forrás: Rétvári Bence Facebook-oldala)

Az ábra azt mutatja, hogy az egyes EU országokban mennyien vannak kitéve a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának, azaz a lakosság mekkora része él szegénységben vagy ennek a határán. Ezt az EU minden országban ugyanúgy vizsgálja. Az államtitkár leszögezte: ebben a rangsorban Magyarország a 13. helyen szerepel, azaz pont a középmezőnyben vagyunk. Köszönhető ez az egymillió új munkahelynek, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek is! Sok nyugat-európai országban a migráció növeli a szegények számát. Tíz éve még a 24. helyen álltunk ebben a rangsorban, akkor csak Görögország, Bulgária és Románia volt mögöttünk. Sokat sikerült tehát javítanunk, ami a szegénység helyzetét illeti.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés