Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Szuverenisták néven új frakció alakul az EP-ben a Mi Hazánkkal

Hirdetés

Új, 32 tagú frakció megalakítását jelenthetik be napokon belül az Európai Parlamentben, amelynek tagja lesz a Mi Hazánk képviselője, Borvendég Zsuzsanna is. Szuverenistáknak hívják majd magukat. 

A Die Zeit és a Der Spiegel egybehangzó értesüléseire hivatkozva adta hírül többek között az ukrán RBC-Ukraine nevű hírportál, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) német nacionalista és jobboldali párt Szuverenisták néven frakció létrehozását tervezi. Egy e-mail tanúbizonysága szerint egy pártnak a képviselője az Európai Parlamentben azt kérte, hogy a parlament adminisztrációja biztosítson 100 fős helyiséget és étkeztetést az új képviselőcsoport alakuló ülésére június 27-én 10 órára.

A frakcióhoz a következő jobboldali pártok is csatlakozhatnak (zárójelben az elnyert mandátumuk száma): az SOS Románia (2), a spanyol SeAcabó La Fiesta (32), a görög NIHK (1), a lengyel Konfederacja Wolnosc i Niedpodleglosc (6), a szlovákiai Hnutie Republika (2) és a magyar Mi Hazánk Mozgalom (1). Az AfD-nek 17 mandátuma van.

Hirdetés

Az új csoportnak a fentiek alapján hét országból 32 képviselője lesz, a frakcióalapítás feltétele minimum 23 képviselő legalább 7 tagállamból. Ezzel nagyobb költségvetési támogatást és több megszólalást kaphatnak, mintha csak független képviselők lennének.

Az új Európai Parlament július 16-án tartja az alakuló ülését.

Forrás: Hvg.hu – VH

Hirdetés

Hirdetés