Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: A „francia” futballisták felszólaltak Le Pen pártja ellen

Hirdetés

„Francia” labdarúgó-válogatott: „Megkongatták a vészharangot, mozgósítanunk kell a szavazást” – figyelmeztet Ousmane Dembélé.

A „francia” válogatott:

Hirdetés

Emmanuel Macron államfő a pártjának a múlt vasárnapi európai választásokon elszenvedett veresége után kétfordulós előrehozott választásokat írt ki június 30-ra és július 7-re, amelyeknek a felmérések szerint a legnagyobb esélyese a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN).

Több bevándorló hátterű labdarúgó is felszólalt Le Pen pártja ellen

Ousmane Dembélé, a PSG játékosa :

Hirdetés

„A franciaországi helyzetről… megkondulnak a vészharangok (…) Láttam, hogy minden második francia nem szavaz… mozgósítanunk kell, jönnek a törvényhozási választások”

Egy másik „francia” futballista is üzent a közelgő választásokkal kapcsolatban.

Marcus Thuram, a francia Vb-győztes Lilian Thuram fia is bekapcsolódott a politikába (Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés) ellen szólalt fel:

„A helyzet nagyon komoly. Mindenkinek el kell mondanunk, hogy menjen el szavazni, és naponta harcoljon azért, hogy az RN ne jusson hatalomra!”

A Francia Labdarúgó Szövetség reagált

A futballszövetség sem maradt csendben az incidens után. Felszólította a sportolókat, hogy tartózkodjanak a politikai tartalmú üzenetektől.

A Francia Labdarúgó Szövetség sajtóközleménye a francia csapatról, június 15., szombat.

A hét eleje óta gyakorlatilag a francia válogatott valamennyi játékosát sajtótájékoztatókon kérdezték a június 9-én, vasárnap tartott európai parlamenti választások eredményének következményeiről. Mindegyikük szabadon, saját meggyőződésük és érzékenységük szerint fejthette ki véleményét.

A Fédération Française de Football nagyon elkötelezett a véleménynyilvánítás és az állampolgárság szabadsága mellett, és támogatja a felhívást, hogy menjünk el szavazni, ami demokratikus követelmény. Azt is szeretné, ha mindenki megértené és tiszteletben tartaná semlegességét mint intézményt, valamint a nemzeti csapatét, amelyért felelős. Ebben a tekintetben el kell kerülni a francia válogatottra gyakorolt nyomásgyakorlás és politikai célú felhasználás minden formáját.

Mivel a Les Bleus hétfőn Ausztria ellen lép pályára, az FFF sok sikert kíván az edzőnek, a stábnak és a koncentrált és elszánt játékosoknak.

Vadhajtások

Hirdetés