Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Videó: ötvenezer köbméter szennyvíz került a Szajnába, ahol az olimpia triatlon versenyeit rendezik

Hirdetés

Mintegy 50 ezer köbméter szennyvíz került a Szajnába az elmúlt hetekben, mert a szivattyúrendszerrel problémák adódtak egy Párizstól északnyugatra fekvő külvárosban – közölték helyi tisztviselők.

Az incidens két hónappal a nyári olimpiai játékok kezdete előtt történt. A francia hatóságok sietnek megtisztítani a folyót, hogy a sportolók úszhassanak benne a triatlonversenyek során.

„Jelentős meghibásodás történt azon a hálózaton, amely a Conflans-Sainte-Honorine-i szennyvizet szállítja a tisztítóműbe” – mondta Laurent Brosse polgármester szerdán a La Gazette du Val d’Oise című lapnak. Elmondta, hogy három szivattyú elektromos hiba miatt állt le, és ideiglenes szivattyúkat helyeztek üzembe.

Hirdetés

A Conflans-Sainte-Honorine-t is magába foglaló Grand Paris Seine et Oise terület közigazgatása szerint az incidens óta becslések szerint 50 ezer köbméter szennyvíz került a folyóba. A tisztviselők közölték, hogy a meghibásodott szivattyúrendszerből származó szennyezett víz kibocsátását leállították.

Conflans-Sainte-Honorine község Párizs központjától mintegy 24 kilométerre fekszik. A hatóságok úgy vélik, hogy a különösen heves szezonális esőzések okozták a berendezés károsodását. A helyiek a közösségi médiában panaszkodtak a folyóból áradó bűzre, és arról számoltak be, hogy egészségügyi zsebkendőket és törlőkendőket láttak úszni a vízben. Az X-en (korábban Twitter) keringő videókon barna víz folyik a folyóba.

Hirdetés

Hirdetés

A június 30-án kezdődő triatlonversenyek miatt a párizsi hatóságok 1,4 milliárd eurót fektettek a város vízügyi infrastruktúrájának felújításába, beleértve új víztároló tározókat és szivattyúkat. Minden erőfeszítésük ellenére azonban a Surfrider vízügyi jótékonysági szervezet által végzett legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy a Szajnában az E. coli és az enterococcus baktérium szintje magasabb, mint amit a sportági szövetségek és az európai fürdőzési szabványok megengednek – jelentette szerdán a France 24.

Az aggodalmak eloszlatása érdekében Emmanuel Macron francia elnök és Anne Hidalgo párizsi polgármester azt ígérte, hogy az olimpia előtt megmártózik a folyóban.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés