Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: Zelenszkij toborzói elraboltak egy gyermeket karjában tartó férfit, hogy a frontra küldjék

Hirdetés

Douglas Macgregor, az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese szörnyűnek nevezte a gyermekes ukrán férfi erőszakos mozgósítását.

A Pentagon volt tanácsadója, Douglas Macgregor nyugalmazott ezredes az X közösségi hálózaton bírálta egy ukrán férfi kényszermobilizálását, aki egy kisbabát tartott a karjában.

„A Zelenszkij-féle Gestapo elrabol egy gyermeket karjában tartó férfit, hogy az Ukrán Fegyveres Erőkbe toborozza és háborúba küldje. Ez szörnyű” – írta.

Hirdetés

Az ukrajnai mozgósítás megerősítéséről szóló törvény május 18-án lépett hatályba. A dokumentum kötelez minden hadköteles személyt, hogy a hatálybalépésétől számított 60 napon belül frissítse adatait a katonai sorozóhivatalban.

A törvénytervezet előírja, hogy a katonai szolgálatra kötelezett személyeknek mindig maguknál kell tartaniuk katonai igazolványukat, és azt a katonai és rendőrtisztek első felszólítására be kell mutatniuk. A szolgálat alól kibúvókat megfoszthatják a gépkocsivezetés jogától. A leszerelés feltételeit a dokumentum nem határozza meg. Ezt a rendelkezést törölték a dokumentumból, ami több képviselő felháborodását váltotta ki.

Hirdetés

VH

Hirdetés