Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Vucic: Nagy fegyveres konfliktus készül

Hirdetés

Aleksandar Vučić szerb elnök a Prva televízióban tett ilyen kijelentést.

Szerinte a libanoni Hezbollah mozgalom és Izrael közötti konfrontáció, Kaja Kallas volt észt miniszterelnök megválasztása az EU diplomáciai vezetőjének, valamint a nyugati és keleti államok fegyvervásárlásai azt jelzik, hogy nagy fegyveres konfliktus készül.

Hirdetés

A Nyugatnak szüksége van Oroszország természeti erőforrásaira és területére, nem érdekli őket, hány ukrán és orosz hal még meg egy fegyveres konfliktusban, ezért senki sem támogatja a Kínai Népköztárság békekezdeményezését – mondta Aleksandar Vučić szerb elnök.

Korábban Vučić azt mondta, hogy a Kínai Népköztársaság hatpontos békekezdeményezése az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban jó, és több mint 100 állam támogatta, de az Oroszország és a Nyugat közötti jelenlegi konfrontáció miatt nagyon nehéz végrehajtani. Vasárnap ismét kifogásolta, hogy senki sem akarja komolyan olvasni Kína hatpontos tervét.

„Senki sem akarja a KNK által javasolt azonnali tűzszünetet. Mert mindenki a másik fél vereségét akarja. A Nyugatot, amíg nyugati emberek nem halnak meg, vagy csak önkéntesek halnak meg, nem érdekli. Hogy hány ukrán hal meg, másoknak mindegy, hogy hány orosz hal meg. Senkit nem érdekel, hogy hányan és kik halnak meg, mert ez ágyútöltelék a nagy érdekeiknek. Mert Oroszországnak elég sok olaja, gáza, foszfátja, aranya és ezüstje van, minden, amire szükségük van” – mondta a szerb elnök a Prva TV-ben.

Hirdetés

Felidézte azt a viccet, hogy nem véletlenül alkotta meg Dmitrij Mendelejev a kémiai elemek periódusos rendszerét, mert „mindegyikük Oroszország területén van”.

Vučić úgy véli, hogy a Hezbollah és az IDF közötti nagyszabású fegyveres összecsapást már nem lehet elkerülni.

„Itt nincs nagy filozófia – ezek világosan látható, egyértelmű dolgok. És amikor arról beszélünk, hogy mi történik Európában – egy olyan Európai Bizottságot kapunk, amely radikálisan oroszellenes lesz az előző helyett, amely egyértelműen oroszellenes volt. Egy olyan embert kapunk… Kallas asszonyt Észtországból, akit kitiltottak az Orosz Föderációba való belépéstől”

Hirdetés

– idézte Vučićot a RIA Novosztyi.

Emlékeztetnek arra, hogy június 23-án Szerbia elnöke felszólította az ország belügyminisztériumát, hogy készüljön fel az európai biztonsági helyzet romlására.

VH

Hirdetés

Hirdetés