Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A BlackRock-kal volt kapcsolata Trump merénylőjének

Hirdetés

Thomas Matthew Crooks, a szombati Donald Trump elleni merénylet-kísérlet elkövetője korábban, egy egy 2022-es, a BlackRock számára készített hirdetésben szerepelt – derült ki a befektetési óriáscég közleményéből. Crooksot lelőtték az amerikai titkosszolgálat emberei, miután több lövést is leadott a korábbi elnökre.

A reklámfilmet a Bethel Park középiskolában forgatták, ahol a Crooks két évvel ezelőtt végzett. Az akkor tizenéves diák több más diákkal együtt, szerepel a reklámfilmben, de azért semmilyen ellenszolgáltatást, fizetséget nem kapott, közölte a cég.

„A Trump volt elnök elleni merényletkísérlet visszataszító” – hangsúlyozta a BlackRock. ”

Hirdetés

Hálát adunk azért, hogy Trump volt elnök nem sérült meg komolyan, és együttérzéssel gondolunk az összes ártatlan szemlélődőre és áldozatra, akiket ez a szörnyű tett sokkolt a helyszínen, különösen arra a személyre, aki életét vesztette”.

A cég közölte, hogy visszavonja a reklámot a forgalomból, és minden rendelkezésre álló felvételt megoszt az illetékes hatóságokkal.

Az amerikai média magányos emberként jellemezte Crooksot, akinek ellentmondásos a politikai hovatartozása. Adakozott egy liberális adománygyűjtő szervezetnek, de republikánus szavazóként is regisztrált.

Hirdetés

NIF

Hirdetés