Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A Facebookon esett egymásnak Magyar Peti és Pulai András

Hirdetés

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke nem hagyta szó nélkül, hogy a Publicus Intézet megmérte a pártelnök döntéseinek választói fogadtatását. Az Index Facebook-oldalán a hitelesség kérdése körül robbant ki Magyar Péter és Pulai András vitája. 

A reggeli közvélemény-kutatási eredményről beszámoló cikk miatt kapott hajba Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és Pulai András, a felmérést végző Publicus Intézet igazgatója. Az Index Facebook-oldalán megosztott cikk alatt, a kommentek között szólt be Magyar Péter, azt róva fel, hogy „ez az az intézet, amelyik 24 százalékra mérte a 8 százalékos DK-t!”.

Hirdetés

Nem késett soká Pulai válasza, aki azt írta:

25 százalékra mértük a DK-t mondjuk 2024 februárjában, de – rossz hírem van – a Tiszát akkor 0 százalékra mértük.

Mindazonáltal örülök, hogy ennyivel megúsztam, akár meg is verhetett volna az elnök úr.

Hirdetés

Erre Magyar Péter hazugsággal vádolta meg a közvélemény-kutató igazgatót, megjegyezve, hogy az internet nem felejt. Szerinte a cég a választáshoz közeledve már próbált korrigálni, akkor már csak 6 százalékkal mérték felül a DK-t és 4 százalékkal alul a Tisza Pártot.

Van az a pénz nyilván. Ennek a remek ötkertes kutatásnak ki a megrendelője vajon? A DK vagy a Fidesz? Vagy közösen?– tette fel a kérdést Poloska.

Pulai András erre reagálva arra hívta fel a pártelnök figyelmét, hogy a közvélemény-kutatás nem jövőbeli állapotot vizsgál, hanem múltbeli pillanatot rögzít; a közvélemény nem stabil, folyamatos mozgásban van, hétről hétre, adott esetben napról napra változik.

Hirdetés

Ezen a ponton váltott Magyar Péter élesebb hangnemre, mert szerinte világossá vált, hogy Pulai hazudott, amikor februári mérésről beszélt, kiderült, hogy mind májusban, mind júniusban totálisan fals adatokat hoztak ki a pártok támogatottságáról.

„És azt szeretné, hogy ezt a mostani felmérését – amiről nem árulja el, ki fizette – bárki elhiggye, hogy hiteles. És egyébként egy »független« intézet vezetőjeként személyeskedő megjegyzéseket tesz egy párt vezetőjére, aki kritikát fogalmaz meg…”A vitába bekapcsolódott Barkóczi Balázs, a DK elnökségi tagja is, aki szerint minden, Magyar Péterrel egyet nem értő kommentelő megkapja a „további jó vergődést” felszólítást.

Minden, a hirtelen jött pálfordulás miértjére, a Fidesz-kormányok alatt az elmúlt 15 évben összelopott milliókra, az asszonyverős vádakra, a telefondobálásra és a tinilányok szoknyája alatt vonaglásra (stb.) rákérdező újságíró rogáni–goebbelsi propagandista.

Hirdetés

Barkóczi végül felteszi a kérdést: tényleg ez lenne az alternatíva Orbánnal szemben?

Index – VH

Hirdetés

Hirdetés