Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A karate szakszövetség örökre eltiltotta a kisfiút felrúgó edzőt és megfosztotta mesteri címétől is

Hirdetés

Nem csak a férfit, hanem sportegyesületét is érinti a döntés.

Örökre eltiltotta mindennemű karate oktatási tevékenységtől és megfosztotta mesteri címétől, edzői titulusától is a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöksége azt az edzőt, aki a szolnoki kalandparkban felrúgott egy kisfiút. A férfi ellen rendőrségi nyomozás indult, de mivel jelenleg külföldön tartózkodik, nem tudják kihallgatni.

Nem csak a férfit, sportegyesületét is érinti az MKSZ döntése. A karate.hu-n közzétett közlemény szerint a Magyar Karate Szakszövetség elnöksége mélységes felháborodással értesült a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő és felháborító gyermekbántalmazási esetről, melynek vizsgálata után az alábbi döntéseket hozta:

Hirdetés

– A Magyar Karate Szakszövetség – mint szakági sportszövetség – a 2004-évi Sportról szóló törvény felhatalmazása alapján A. Tibor 3. danos karate mestert mindennemű karate oktatási tevékenységtől véglegesen eltiltja.

– A Magyar Karate Szakszövetség a 2004-évi Sportról szóló törvény felhatalmazása alapján A.Tibor 3. danos karate mestert megfosztja a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltja a karate mester cím használatától.

– A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége az Alapszabály 8. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján A. Tibort kizárja az edzői engedéllyel rendelkező edzők tagjainak sorából.

Hirdetés

– A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége a Yakuzák Sportegyesületet a karate tábor szervezési tevékenységtől véglegesen eltiltja.

– Magyar Karate Szakszövetség elnöksége az Alapszabály 8. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Yakuzát kizárja tagjai sorából.

A karateedző tettéről készült felvétel kedden került nyilvánosságra, amelyen az látható, hogy a férfi a karjánál fogva megragadja az egyik kisfiút, néhány méterrel odébb, egy rekortánnal burkolt részhez ráncigálja, majd akkora erővel rúgja ki a gyerek lábát, hogy az lefejeli a földet.

Hirdetés

Az edzőről a TV2 Tények című műsorában egy nő azt állította, hogy a jászberényi karateedző 17 évvel ezelőtt, amikor az edzője volt, megerőszakolta. A nő azt is állította, hogy előfordult olyan eset is, az edző halálosan megfenyegette az aktus után.

VH

Hirdetés

Hirdetés