Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A szélsődemokraták már visítanak: ez egy megrendezett önmerénylet volt

Hirdetés

A merénylet utáni diskurzust természetesen a szélsődemokraták krémje a közösségi médiában már azzal kezdte, hogy ez egy megrendezett önmerénylet, aminek célja Trump népszerűségének növelése.

Mintha annyira kellene növelni Trump népszerűségét. Egy élőben közvetített (ön)merényletet nehéz megrendezni, az igazi vérrel, és az agyonlőtt merénylővel, titkos ügynökök tucatjaival együtt túl sok mindent kell összehangolni.

Nem is feltétlenül a dedikált fő politikai ellenfelei, hanem a számtalan elmeroggyant szélsőséges politikai csoportok felhergeltjei, illetve azok, akik egy ilyesfajta “baleset” mögé akarnak rejtőzni. Amerikában a politikai helyzet mindig feszült, mindig csúcsra vannak járatva a politikai feszültségek mellett a faji ellentétek, mindenféle identitáspolitikák. Amerikában rendszeresen csinálnak olyasmiket egymással a különböző politikai lobbik, érdekcsoportok, mozgalmak, amelyek nálunk még a Magyar Péter rajongói (ellenzéki törzsszavazói) törzsgárdában is szélsőségnek számítanak, pedig ott akasztgatnak virtuálisan rendesen.

Hirdetés

Mi lett volna tehát akkor, ha a Trump elleni merénylet, ne adj isten sikerül? Az utána kirobbanó polgárháborús jellegű zavargásoktól eltekintve, mindkét nagy párt szabad kezet kapott volna arra, hogy az előválasztásoktól, tehát a formális választói akarattól függetlenül új elnökjelöltekkel jöjjön elő.

Ez egyes “republikánusoknak” sem lenne rossz, hiszen egyes szinte teljesen “eldemokratásodott” republikánus csoportok még egy demokrata elnöknek is jobban örülnének, mint Trumpnak még egyszer. A demokraták az égő nagyvárosok füstjébe burkolva pedig a most várható hatalmas felfordulás nélkül tudnák Brezsnyevet Bident lecserélni egy élő emberre. Ha Trump él és virul, akkor Biden leváltása nem csak a nap, hanem az év híre is lenne és esetleg még válaszolni kellene arra kérdésre, hogy a drága Joe mióta is alkalmatlan, és ki is vezeti ez USA-t mostanában? És a törvények hogy is rendelkeznek erről az informális hatalomátadásról? Ha jól értem az amerikai jogrendszert (biztos nem), meg az amerikai filmeket, akkor az ilyen eseteket, amikor kikerül a hatalom az elnök kezéből, mert kiveszik, vagy mint jelen esetben, azért mert kiejti, hiszen nem tudja tartani, puccsnak nevezik. Ha meg az elnök alkalmatlan, akkor azt jogilag le kell rendezni. Hát az itt tutira nem történt meg.

A látszat szerint a demokratáknak lett volna a legjobb, ha Trump kikerül a képből. De ebből nem következik semmi. Ha ugyanis az utána következő zavargásokat a nyakukba varrják a választók, ami valószínű, akkor úgyis mindegy, mindent buknak és még le is csukhatják őket rendesen a hullámra ráülő republikánusok. Már látom is a tárgyalást, ahol megkérdezik a Biden adminisztráció fehérházi talpasait, hogy mikor is fordult elő először, hogy Joe Biden regnáló elnök reggel nem ismerte meg őket és még hányszor naponta a következő években? És egy orvosilag alkalmatlan elnök alkalmatlanságának eltitkolása maga az illegális hatalomátvétel ugyebár. Lehet az ötödik kiegészítésre hivatkozni maximum és megtagadni a vallomást.

Hirdetés

Bármennyire is egyezik az összes hülye agresszív demokrata szavazó és véleményvezér vágyálmaival egy sikeres Trump elleni merénylet, a demokrata elit számára ez halálos kockázat. Akkor is belerokkanhat a Demokrata párt, ha semmi kapcsolata senkinek nem volt a merénylővel közülük.

Szerintem tehát ez egy igazi magányos elmebeteg volt. Jó, viszonylag jól tudott lőni, rengeteg progresszív tartalmat fogyasztott, és esetleg néha hangokat hallott, amelyek Trump megölésére buzdították. Mondjuk ezt manapság technikailag nem nehéz megoldani. Felmászott tehát egy magas helyre, célzott és lőtt, és kilencest lőtt, sőt gyakorlatilag csípte a tízest. Mindenki azt hihet, amit akar.

Persze ettől még a haladó fősodratú média dönthet úgy, hogy önmerénylet volt, egy elkeseredett “igaz” republikánus volt, baleset volt, republikánus összeesküvés volt, Trump magára vessen, minek hergelte fel az embereket, stb. Jegyezzük meg, lehet, hogy csak öt centiméterre voltunk egy amerikai polgárháborútól. Nem jó, nagyon nem jó, hogy egy szuperhatalom politikai vezetése ilyen véletleneken múlik. Még ha ez egy szerencsés véletlen is.

Hirdetés

Pesti Srácok

De mint tudjuk, Amerikában, különösen az USA-ban a “magányos merénylő” a divat, aki mögött minden szál már eleve el van varrva. Ha volt is, soha nem fogjuk megtudni a hátteret. De az USA-ban a sok milliónyi jobbos és balos fegyvermániás mellett százmilliónyi fegyver is adott ahhoz, hogy aki akar az ölhessen.

És ne menjünk el amellett sem, hogy maximum öt centivel ment a halálos mellé az a lövés, ami “horzsolta” Donald Trump korábbi amerikai elnök fülét, aki egész véletlenül most is éppen nagyon nyerésre áll az aktuális elnökválasztási kampányban.

Nagyon sokat érő öt centiméter lehet még ez. Szerintem nincs olyan kicsit is normális ember a világon, aki szeretné megtudni, hogy pontosan mi is lesz az USA-ban, ha Donald Trumpot a kampány során megölik novemberig. Aki Amerikában elnök akar lenni, annak számolnia kell azzal, hogy rálőnek időnként, afféle végső megoldásként, ha minden más eszközzel kudarcot vallottak már.

Hirdetés

Hirdetés