Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

„A szobákban nincs fürdő, az ennivaló sem jó” – botrány az olimpián, méltatlan körülmények között a magyar versenyzők

Hirdetés

Nem költözhettek be az olimpiai faluba a magyar sportlövők.

Hosszú ideje lehetett tudni, hogy a lövők számára az ötkarikás élmény nem lehet majd teljes, legalábbis abból a szempontból, hogy a párizsi olimpiai faluba nem költözhetnek be és nem élhetik mindennapjaikat a többi sportolóval közösen a játékok alatt, mivel versenyeiket a francia fővárostól 270 kilométerre fekvő Chateauroux-ban rendezik. A Párizstól való távolság igazán komoly problémát nem jelent Péni Istvánéknak, a franciák nemzeti lőtere ugyanis minden igényt kielégít, a szállásuk átvételekor azonban komolyan meghökkentek a kedd esti érkezéskor.

Talán úgy mondanám, hogy nagyon egyszerű a szállás”

Hirdetés

– nyilatkozta az MTI-nek Kissné Oroszi Edit, a puskások szakágvezetője, majd kicsit részletesebben is kifejtette az ötkarikásnak nem nevezhető körülményeket. Mint mondta. „A lövőink egy szakközépiskola kollégiumában vannak elszállásolva, a szobákban nincs fürdő, azt a folyosón találják. Ráadásul az ennivaló sem jó.” 

Ez utóbbi problémát némileg sikerült enyhíteniük a magyaroknak azzal, hogy az olimpiára érkezett sportlövők másik felének szállásán, ami egy főiskolai kollégium, már lényegesen színvonalasabb az ellátás, így oda járnak ebédelni. Ez praktikusabb is mintha a saját szállásukra mennének, mert a főiskolai kollégium közelebb van a lőtérhez.

Azért mindezek ellenére készülünk a versenyre és már nagyon várjuk. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk, jó formában vannak a versenyzőink” – jegyezte meg a szakember.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés